Deze website gebruikt cookies.

Volg Arnout Hauben Dwars door De Lage Landen!

8 maart 2022
Nieuw item

Arnout Hauben gaat opnieuw op GR-pad! Zijn voettocht brengt hem ditmaal door België én Nederland: Dwars door de Lage Landen.

Hij stapt 900 kilometer van Oostende naar Pieterburen, in het uiterste noorden van Nederland samen met zijn vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone).

Arnout en zijn compagnons wandelen van Oostende tot Limburg over de GR 5A, de GR 565 en de GR 5. Eenmaal de grens over gidst het Pieterpad hen nog 500 kilometer doorheen het oosten van Nederland tot het meest noordelijke punt.

In Dwars door De Lage Landen spreekt Arnout in zijn gekende stijl met de mensen die hij tegenkomt en duikt hij opnieuw de geschiedenis in op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven.

De nieuwe reeks is gelijktijdig te zien in Vlaanderen en Nederland: Eén zendt de eerste aflevering uit op maandag 21 maart, Nederland volgt op 22 maart.

De opnames van het programma vonden plaats in de zomer van 2021. Dwars door de Lage Landen is een programma van productiehuis De chinezen voor VRT/Eén en VPRO/NPO2.

Nieuw item
Nieuw item

Het boek: Van Oostende naar Pieterburen in 37 wandelingen

In Arnouts voetsporen treden deze zomer? Deze praktische wandelgids wijst je de weg in 37 gevarieerde etappes, door duinen, polders en bossen, langs kleine dorpen en grote steden.

Zo kan je de tocht van 900 kilometer zelf maken in de stijl van Arnout: met oog voor de grote en kleine verhalen, en voor de vele mensen onderweg. De handige wandelkaarten brengen je naar tal van bezienswaardigheden en verborgen parels.

Het boek verschijnt deze maand nog in onze webshop!