Deze website gebruikt cookies.

Volop nagenieten

20 februari 2020

Wat een topeditie was de afgelopen Fiets en Wandelbeurs, met een recordaantal van 16.605 bezoekers. Twee dagen lang was Flanders Expo het middelpunt voor fiets-, wandel- en outdoorminnend Vlaanderen. Al meteen vanaf de opening op zaterdag stroomden de gangpaden vol en kon je als het ware over de koppen lopen. Onze wandelinfomarkt, maar ook de fietsinfomarkt van de Vakantiefietser waren razend populair bij de bezoekers. Tientallen enthousiaste vrijwilligers van deze organisaties gaven daar advies over bestemmingen, routes en uitrusting. De stoelen aan de info-tafeltjes waren bijna continu bezet. Ook de beeldreportages trokken veel bezoekers. De workshoppleinen zat vol met belangstellenden en stands van outdoorzaken en -merken hadden niet over aandacht te klagen. Waterdichte tassen, kleding, bergschoenen, slaapzakken en matjes; er was een breed aanbod aan outdoorartikelen die vaak tegen een gunstige prijs te kopen waren. Op de E-bike Challenge presenteerden 30 merken hun nieuwste modellen. Er was alle gelegenheid die uit te testen op grote parcoursen, en daar werd flink gebruik van gemaakt. Ook veel jonge gezinnen liepen rond in Flanders Expo om allerlei activiteiten uit te proberen. 

Daarboven kwam op zaterdag nog de bekroning voor de Streek-GR Waas- en Reynaertland als wandelroute van het Jaar 2020. De sfeer op onze stand zat al goed, maar daarna kon het niet meer stuk. Onze topogidsen, voorzien van deskundige uitleg van de vrijwilligers, verkochten als zoete broodjes en nooit eerder mochten we zoveel nieuwe leden verwelkomen.

Maar waar we vooral van nagenieten, is de sfeer en ambiance op onze stand. Er dwarrelden al heel wat leuke berichtjes in onze mailbox:

"pfff, de beurs is gedaan. Ik keek er zo naar uit en dat is in een vingerknip voorbij... maar o zo leuk!"
"Ik ben echt blij dat ik mee kon helpen. Het was bij momenten ontzettend druk, maar een beurs als deze geeft echt energie voor een ganse week. Zo'n toffe bende!"
"Ik heb op beide dagen na de workshop heel wat mensen bij mij persoonlijk gehad met de melding dat het goed was en dat ze er veel hadden van opgestoken. Iedereen tevreden :-)
"'k wou nog even zeggen dat jullie de beurs weer super georganiseerd hebben voor GR! Het is altijd heel fijn om te komen helpen dankzij jullie."

Bedankt aan alle vrijwilligers en alle bezoekers die ons een bezoekje brachten! En we nodigen je nu al graag uit voor de volgende  (10de!)editie  van Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen. Markeer de data alvast in uw agenda: 13 en 14 februari 2021, Flanders Expo, Gent. 

Geniet nog even mee van de fotoreportage die onze huisfotograaf Wim Patry maakte.