Deze website gebruikt cookies.

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen

6 mei 2022
Nieuw item

De auteurs nemen je in deze gids mee op verkenning naar de Westerschelde. Hier ligt een bijzonder stukje Nederland ligt: 'Een Landje Apart' zoals ze zelf in Zeeuws-Vlaanderen zeggen, en wel eentje met een rijke geschiedenis en bijzondere natuurgebieden zoals het Zwin en het Verdronken land van Saeftinghe.

In de gids staan 14 wandelingen waarbij er niet minder dan 10 kleinere of grotere stukken van het Grenslandpad en zijn variant gebruiken.

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig

Prijs: € 16,95

Rondwandelingen

De rondwandelingen brengen je naar alle delen van Zeeuws-Vlaanderen. Naar de polders, de kreken en stranden, de bijzondere vestingstadjes en de natuurgebieden met uitkijkpunten waar je vogels kunt spotten. Maar ook de geschiedenis is nooit ver weg. Bij Aardenburg vind je Romeinse overblijfselen en bij Groede resten van bunkers van de voormalige Atlantikwall. Onderweg heb je natuurlijk alle gelegenheid om te genieten van mosselen, garnalenkroketjes of een lokaal biertje.

Stukjes Grenslandpad

De veertien wandelingen zijn tussen de 5 en 20 km en kennen bijna allemaal een korte en een langere variant. Chris Louwerse, padcoördinator van het Grenslandpad en mede-auteur van de wandelgids: "Op negen wandelingen loop je kleinere of grotere stukken van het Grenslandpad. Je kunt ze ook zien als een mooie uitbreiding van of juist een eerste kennismaking met het Grenslandpad." Let wel op, op een aantal routes mag je trouwe viervoeter niet mee.

Natuurgebied Waterdunen

Met het uitbrengen van de wandelgids is gewacht tot na tot het openstellen van nieuwe natuurgebied 'Waterdunen' bij Breskens. Terecht, vindt Chris Louwerse. "Het is een nieuw en bijzonder natuurgebied. Binnendijks, maar door de getijdenduiker toch onder invloed van eb en vloed. Een nat gebied waar je tijdens de trek veel vogels kunt zien. Kustverdediging, natuurontwikkeling, zoute landbouw, recreatie en wandelgebied zijn hier gecombineerd. Voor veel wandelaars een onbekend gebied, een absolute aanrader."

Tekst: Chris Louwerse en Wandelnet.nl