Deze website gebruikt cookies.

Langeafstandsfietsen

Logeren onderweg

Een geschikte logies vinden tijdens een wandel- of fietsreis, het lijkt niet de eenvoudigste opdracht. Toch zijn er verschillende interessante initiatieven die je keuze en planning kunnen vereenvoudigen.

Bij al onze routes kan je overnachtingsadressen oproepen. Surf naar de detailpagina van een route en klik boven in de rechterkolom op het icoontje met een bedje. Je krijgt dan een lijst met logies te zien en de bedjes verschijnen ook op de kaart. Het betreft overnachtingsmogelijkheden van alle types: gaande van een camping tot een viersterrenhotel.

Logies die jullie, ons publiek van sportieve outdoortrekkers extra genegen zijn, de zogenaamde logiesvrienden van Grote Routepaden springen er extra uit door hun blauwe kleur.

Nieuw item

Andere en zeer betaalbare initiatieven, dichtbij en verder weg, zijn:

Nieuw item

Bivakzones in België

Bivakkeren of paalkamperen is gelijk aan kort, luxeloos en discreet overnachten op een bijzondere plek in de natuur.
De plek is gemarkeerd met een paal of pomp. Het basisidee is dat je het bestemde stukje grond één of twee nachten legaal mag gebruiken om je trekkerstent te plaatsen. Eventuele comfortvoorzieningen zijn mooi meegenomen maar geen garantie. Afval opruimen en verwijderen is jouw eigen verantwoordelijkheid. Hoe jij de bivakplaats achterlaat, zo wordt ze ook aangeboden aan de bivakkeerder die na jou komt. Je vindt alle bivakzones op de website bivakzone.be. De bivakzones van het Agentschap Natuur en Bos vind je ook nog eens apart op hun website.

bivakzone.be of  Natuur en bos

Nieuw item

Trekkershutten Benelux en Eifel

Een trekkershut is een houten hut. Er bestaan heel wat verschillende modellen en bovendien variëren ze naar grootte, comfort en voorzieningen. Er bestaan kleinere trekkershutten voor twee personen met alleen een bed en grotere trekkershutten met bedden, een toilet, een keuken en (steeds vaker) een douche.

De hutten zijn te huur per nacht en dus de ideale stopplaats tijdens een fiets- of wandelvakantie. Het enige wat je moet meenemen is een slaapzak, onderlaken en kussensloop.

trekkershutten.nl

Nieuw item

Campspace

Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt, weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Deze plekken worden aangeboden door mensen zoals jij en ik, die hun eigen stukje buiten graag delen met anderen. Zo maken we samen met onze hosts buiten zijn aantrekkelijker, laagdrempeliger en meer persoonlijk.

Lees meer

Welcome to My Garden

Veel hikers willen in ons eigen landje bivakkeren maar er zijn helaas maar weinig bivakplaatsen. Om dit enigszins op te vangen werd het project Welcome to My Garden uit de grond gestampt. Elkeen kan zijn eigen tuin ter beschikking stellen voor het plaatsen van een tentje. Je vindt op de kaart van deze site natuurlijk ook alle info om jouw eigen tent tijdens een meerdaagse tocht in een leuke tuin te zetten.

Lees meer

Nieuw item

Vrienden op de fiets

Verlang je na een dagje fietsen of wandelen naar een huiselijke omgeving om te bekomen en weer op te laden? Ga dan zeker eens te rade bij Vrienden op de Fiets. 
Dit is een netwerk van particulieren die, meestal in hun eigen woning, een aantal slaapplaatsen ter beschikking stellen voor doortrekkende fietsers of wandelaars. Reken niet op een viersterrenaccommodatie, maar wel op een schoon bed en een goed ontbijt.

Voor slechts €8 per kalenderjaar word je Vriend. Eenmaal aangesloten kan je voor een standaard vriendenprijs van € 22,50 per nacht en per persoon (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting) op afspraak terecht bij één van de ruim 6000 gastadressen.

vriendenopdefiets.nl

Nieuw item

WARMshowers

A community of bicycle tourists and those who support them.
Een organisatie van fietstoeristen en zij die hen ondersteunen.

De warmshowergemeenschap is een gratis, wereldwijde gastvrijheidsuitwisseling voor vakantiefietsers.

Personen die bereid zijn om rondreizende fietsers te ontvangen, melden zich aan en delen hun contactgegevens. Op aangegeven tijdstippen kan je bij deze gastheren of -dames blijven logeren en een drankje of geweldige verhalen met hen delen. Alle leden engageren zich om nu of in de toekomst ook als gastheer of -dame op te treden.

warmshowers.org