Deze website gebruikt cookies.

Grensroute

Van het Drielandenpunt naar de Noordzee. Fietsen langs de Dodendraad. 540 km

 • leden: 18,00
 • niet-leden: 20,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

 • Taal Nederlands
 • Kaartschaal 1:50.000
 • Aantal pagina's 180
 • Datum uitgifte 02/2021
 • Uitgever Grote Routepaden
 • ISBN 9789492608079
 • Afmetingen 320 mm x 225 mm

Meer info

De Grensroute slingert zich langs de Belgisch-Nederlandse grens tussen het Drielandenpunt in Vaals en de Noordzee bij Cadzand. Je volgt daarbij het traject van de Dodendraad, een elektrische grensversperring uit de Eerste Wereldoorlog om te verhinderen dat smokkelaars, spionnen, deserteurs of frontvrijwilligers vanuit België het neutrale Nederland zouden bereiken.

540 kilometer langs 26 reconstructies, monumenten en verhalen van de Dodendraad. Vanuit de heuvels bij Vaals tot aan het Zwin bij Cadzand, of omgekeerd. Een fietsavontuur over autoluwe landsweggetjes en vrij liggende fietspaden. Zeven tot tien dagen trappen door een afwisselend landschap van heuvels, rivieren, moerasgebieden, bossen en heide, door bijzondere grensdorpen en langs de wereldsteden Maastricht en Antwerpen. Een langeafstandsfietsroute via knooppunten voor fietsers van ieder niveau. Laat je verrassen door wat in eigen land nog te ontdekken valt!

De Grensroute is uitgestippeld langs knooppunten en dus in twee richtingen te fietsen. Begin je bij het 3-landenpunt in Vaals dan volg je de gids van voor naar achter. Start je bij grenspaal 369 aan het Zwin bij Cadzand, dan begin je achteraan te lezen.

In de gids vind je gedetailleerde fietskaarten met knooppunten, elektrische fietsoplaadpunten, horecazaken, winkels, logies, bezienswaardigheden en locaties van Dodendraadmonumenten en verhalen. De fietsgids is afgewerkt met een spiraalband.Voor een teaser klik hier.

“De Grensroute, een tocht langs hele speciale oorlogsmonumenten, maar vooral een tocht langs ontelbare natuurgebieden.” – Guido

Gerelateerde artikels

 • Grensroute NP 2019 Canon grenspaal 396 Zwin

  Grote Routepaden

  De Grensroute, een grensverleggende ervaring

  Exact een jaar geleden lanceerde Grote Routepaden op de Fiets en Wandelbeurs de Grensroute, een gloednieuwe verkenning van het complete Belgisch-Nederlandse grensgebied. Met als extra pigment de talrijke reconstructies van de Dodendraad, een herinnering aan turbulente tijden tijdens WOI. Afgelopen zomer fietsten Nathalie en Hilde deze 540 km lange route en leerden zij hun eigen land beter kennen.

  Lees meer
 • Grensroute

  Grote Routepaden

  Grensroute. Fietsen langs de Dodendraad

  Tijdens WOI bouwde het Duitse leger een draadversperring langs de grens tussen België en Nederland. De draad werd onder elektrische hoogspanning gezet om te verhinderen dat smokkelaars, spionnen, deserteurs of frontvrijwilligers vanuit België het neutrale Nederland konden bereiken. Vandaag herinneren op meer dan 20 plaatsen monumenten, infoborden, reconstructies en kunstwerken aan die dodelijke Dodendraad.

  Lees meer

Gerelateerde routes