Deze website gebruikt cookies.

GR 512 Brabantse Heuvelroute

GR 512 brengt je van Diest tot net over de muur van Geraardsbergen. Je wandelt in oostwestelijke richting doorheen 173 km unieke Brabantse heuvellandschappen, begeleid door wit-rode GR-tekens. Ondanks de centrale ligging vind je stilte en rust in het midden van prachtig natuurschoon.

 • leden: 18,00
 • niet-leden: 20,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

 • Taal Nederlands
 • Kaartschaal 1:25.000
 • Aantal pagina's 126
 • Datum uitgifte 09/2020 - 2de druk
 • Uitgever Grote Routepaden
 • ISBN 9789492608024
 • Afmetingen 125 mm x 210 mm

Meer info

De route is in twee richtingen beschreven en bewegwijzerd met wit rode tekens. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met korte achtergrondinformatie over bezienswaardigheden, natuur en landschap.

De GR 512 is ingedeeld in 4 deeltrajecten, goed voor 9 stapdagen. Van elk traject is een overzichtskaart gemaakt, die je terugvindt aan het begin van elk deel. Tijdens je tocht kun je gebruik maken van de 36 detailkaarten die je telkens op de linker pagina vindt, naast de betreffende routebeschrijving. Op elke kaart staat de schaal aangeduid met een schaallijn. Op de kaarten zijn tevens referentiepunten, stations, belangrijke bus- en tramhaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden aangeduid.

Met GR 512 verken je pittoreske hoekjes en historische gebouwen in Diest. Je trekt door het Hagelandse heuvellandschap, Brabantse bossen en valleien, het traditierijke Pajottenland en de Dendervallei. De Houwaartse berg vol wijnranken, de kastelen van Horst,  Beersel en Gaasbeek en traditionele vierkantshoeven kruisen je weg. Je loopt tussen majestueuze bomen in het Walenbos, Meerdaalwoud, Zoniënwoud, Neigembos en Raspaillebos. Beschermde natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de IJse en de Zenne trekken je aandacht. Door authentieke dorpjes zoals Gaasbeek en Onze-Lieve-Vrouw Lombeek, behorend tot de mooiste van Vlaanderen, bereik je de Muur van Geraardsbergen en zijn stedelijk monumentschoon op het marktplein.

In elk seizoen kan je genieten van het GR 512-traject. In de lente en prille zomer voel je de frisse tinteling van bloesems en bloemen in het Hageland en Pajottenland. Je loopt onder de vlammend geel-bruin-oranje gekleurde bladerendaken van de Brabantse bosgebieden in de herfst. In de winter overvalt je de mistige, mysterieuze sfeer van wonderlijke natuurgebieden in de valleien van de Dijle, de Zenne en de Dender. 

Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Gerelateerde artikels

 • Van Demer naar Dender

  Grote Routepaden

  GR 512: van Demer naar Dender

  GR 512 is een klassieker onder de Vlaamse wandelpaden, maar kreeg recent behalve een nieuwe topogids ook een nieuwe naam: Brabantse Heuvelroute. Zowel de naam als de gids zijn verdiend, en de route heeft nog een belangrijke troef: haar bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zo kan je de etappes zo lang of zo kort maken als je zelf haalbaar vindt.

  Lees meer

Gerelateerde routes