Deze website gebruikt cookies.

Streek-GR Uilenspiegel

streek GR Uilenspiegel

Streek-GR Uilenspiegel is een grensoverschrijdend langeafstandswandelpad van meer dan 200 km door Oost- en West-Vlaanderen in Belgiƫ en door Zeeuws-Vlaanderen in Nederland. Je wandelt door het vlakke land van polders en kreken, bossen en weiden, kastelen en pittoreske dorpjes. Je ontdekt een stukje onbekend en onbemind Vlaanderen. Knotwilgen, rietkragen en imposante waterparijen sieren je tocht.

 • leden: 8,10
 • niet-leden: 9,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

 • Taal Nederlands
 • Kaartschaal 1:50.000
 • Datum uitgifte 01/2014
 • Uitgever Grote Routepaden
 • ISBN 9789462350533

Meer info

De hoofdroute is een lus van 160 km en rijgt in het noorden de markante plaatsen Damme, Het Zwin, Sluis, Oostburg en Terneuzen aan elkaar. In de omgeving van Boekhoute verlaat je het polderlandschap en meer naar het Zuiden maak je kennis met het Meetjesland. De Lembeekse bossen, het provinciaal domein Het Leen en het Drongengoedbos staan garant voor vele kilometers ontspannend wandelplezier. Aan de rand van Brugge maak je kennis met het domeinbos Rijckevelde en de Abdij van Male.

De Krekenvariante (50 km) wijst je de weg van de Damse vaart naar Watervliet via het pittoreske Aardenburg en het piepkleine Sint-Jan-In-Eremo. Je wandelt langs prachtige kreken met ronkende namen. Boerekreek, Blokkreek en Hollanders Gatkreek zijn oasen van rust op je tocht.

De route is bewegwijzerd met wit-rode en geel-rode strepen. De kaart omvat een routebeschrijving, achtergrond info en een ingetekend route op schaal 1/50.000. Bus en treinhaltes, horeca en logies zijn op de kaart met symbolen aangeduid. De route is ingedeeld in meerdere dagetappes.

Gerelateerde artikels

 • Tijl UIlenspiegel

  Grote Routepaden

  In het spoor van Tijl Uilenspiegel

  Volgens de legende was Tijl Uilenspiegel een deugniet die vrij als een vogel rondtrok. Veel later, in een roman uit de 19e eeuw, krijgt Tijl gezelschap van Nele en Lamme Goedzak en wordt hij een verzetsheld tegen de Spaanse bezetter. Het is deze Tijl die onze gids is voor een prachtige Streek-GR langs kreken en kanalen.

  Lees meer

Gerelateerde routes