Deze website gebruikt cookies.

Utrechtse Elfsteden Fietstocht

  • leden: 15,25
  • niet-leden: 16,95
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

  • Taal Nederlands
  • Aantal pagina's 162
  • Datum uitgifte 2018
  • Uitgever Buijten&Schipperheijn
  • ISBN 978-90-5881-977-2
  • Afmetingen 195 mm x 135 mm

Meer info

De Friese Elfstedentocht heeft een neefje gekregen. Sinds dit jaar heeft ook Utrecht een elfstedentocht. De Utrechtse Elfsteden Fietstocht komt door de steden Utrecht, Woerden, Oudewater, Montfoort, IJsselstein, Vianen, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Amersfoort, Bunschoten en Baarn. Deze plaatsen liggen in de huidige provincie Utrecht en mogen zich stad noemen op basis van in de Middeleeuwen verworven rechten. De tocht voert langs weilanden, akkers, fruitboomgaarden, kastelen, buitenplaatsen, oude boerderijen, door bossen en over zandheuvels, maar vooral door middeleeuwse steden, langs oude rivieren, kanalen en weteringen en zelfs langs een oude zee. Kortom door Nederland in een notendop.

De tocht is 203 kilometer lang en wordt gereden aan de hand van fietsknooppunten.  Alle steden aan de route vormen cultuurhistorische parels waarin je de sfeer van de Middeleeuwen voelt en ziet.

Wie de Utrechtse steden en de tussenliggende landschappen wil zien en beleven, zit meerdere dag op de fiets. Op overzichtelijke routekaarten is de tocht aangegeven aan de hand van fietsknooppunten. Ook de points-of-interest zijn daarbij vermeld. Naast veel toeristische informatie bevat het boekje verhalen over de geschiedenis van de steden, zoals het ontstaan van de stadsrechten en het ontstaan van de bijnamen van de stedelingen.

De fietstocht is ontwikkeld en beschreven door Ton Ton, fietsliefhebber, historicus, geboren en getogen in de stad Utrecht.

Fijne fietsgids:

- Fietsen langs de Utrechtse Elfsteden is een ware vakantie opzich
- 205 km fietsen over beknooppunte wegen
- Langs Utrechtse stadjes, rivieren, buitenplaatsen, kastelen en idyllische dorpjes
- Vermelding van bijzondere koffie- en lunchadressen, logies en kampeerterreinen- 
- Zeer uitgebreide informatie over cultuur en natuur