GR 412 Sentier des Terrils

De Terrilroute

GR 412 - traject

De GR 412 is uitgewerkt als eerbetoon aan de mijnwerkers, die in de vele mijnen in deze streek gewerkt hebben.  De route is bijna 300 kilometers lang en loopt van Bernissart naar Blegny-Mine door mijnstreken van de Borinage, het Centrum, Charleroi en Luik. Het traject kronkelt door velden en dorpjes van Namen en Waals Hapengouw.  Na elke klim op een terril kan je genieten van prachtige vergezichten.

De GR 412 is in twee topogidsen is de GR 412 beschreven. Een eerste topogids beschrijft het westelijk deel van de GR 412  (GR 412 Ouest) van Bernissart tot Moignelée in Henegouwen. De tweede topogids beschrijft het oostelijk deel (GR 412 - Est)  in de provincies Namen en Luik, dat je van Moigneléee naar Belgny-Mine brengt.

Opmerkelijk voor een GR in België is het beginnummer 4, maar dat komt omdat aan deze GR het nummer 412 werd toegekend als allusie op 4 december: de feestdag van de heilige Barbara, de patroonheilige van de mijnwerkers.

Afbeeldingen GR 412 Sentier des Terrils

info GR 412 Sentier des Terrils

  • afstandAfstand: 139,3 km
  • trajectTraject:
    • Moignelée
    • Blegny-Mine

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie