Verfijn je route

GR 131 Brugs Ommeland Ė Ieperboog

GR 131 'Brugs Ommeland – Ieperboog' vertrekt in de provincie Oost-Vlaanderen, maar dwarst grotendeels de provincie West-Vlaanderen.

Het eerste deel van de tocht loopt door het Meetjesland. Vlak landschap van wei en veld domineren. Typisch zijn ook de talrijke dreven, landwegjes afgelijnd met overwegend populier of wilg en soms eik of beuk. Verderop kom je in de buurt van Bulskampveld in het  Houtland, het meest bosrijke deel van de provincie West-Vlaanderen, hoewel ook hier wei en veld domineren.

Sedert januari 2011 is het eindpunt niet langer Stavele. Bij de Knokkebrug (ten westen van Diksmuide) wordt afgetakt om een zuidelijke koers te volgen richting Ieper en aan te sluiten op de GR 128 Vlaanderenroute. Op dit nieuwe stukje Vlaamse GR van 33 km passeer je tussen de Knoffebrug en Palingbeek langs een rits interessante plaatsen, zoals het Ieperleekanaal met zijn sas te Boezinge en talrijke monumenten die herinneren aan de bloedige oorlogsgeschiedenis. In Ieper loop je langs de Ieperse Vesten, de Menenpoort, de Zillebekevijver en de Verdronken Weide. Vergeet je verrekijker niet, want vogels zal je zeker zien, oa in 'De blankaert'.

Een topogids is voorlopig niet meer beschikbaar. In de Dagstappergids West-Vlaanderen vind je dagwandelingen uitgewerkt op basis van dit traject.

Afbeeldingen GR 131 Brugs Ommeland Ė Ieperboog

info GR 131 Brugs Ommeland Ė Ieperboog

 • trajectTraject:
  • Maldegem
  • Ieper-Palingbeek
 • viaVia: Sint-Joris
  Hertsberge
  Vladslo
  Diksmuide
  Stavele
  Zuidschote
 • variantVariant:
Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie