Verfijn je route

Rando Vélo 8 La Transwallone

RV8 La Transwallone is goed voor maar liefst 427 km fietsplezier. Deze  route begeleidt je dwars door bijna alle Waalse provincies van Kluisbergen naar de Luxemburgse grens net voorbij Sankt-Vith.

De route staat beschreven in 2 afzonderlijke publicaties. De RV8a-Ouest telt 205 km en voert je van aan de Kluisberg, langs de rechteroever van de Schelde (RAVeL 1) naar Thieu. Van daaruit fiets je naar de Samber en langs de RAVeL 3 tot in Thuin. Je laat de vallei van de Samber achter je en doorkruist het platteland ten zuiden van Charleroi. Ter hoogte van Tamines vervoeg je opnieuw de Samber en de RAVeL 1 en dit tot in Namen.

De RV8b-Est is 222 km lang. Het parcour is heuvelachtig. Na de afdaling van de Maas vanuit Namen fiets je langs de Ourthe (RAVeL 1) tot in Comblain-au-Pont. Hier stijg je opnieuw, langs de Amblève naar het plateau van de Hoge Venen. Eenmaal voorbij Malmedy, fiets je langs de pré-RAVeL de Oostkantons binnen naar Sankt-Vith. De route eindigt een stukje verder in Trois Vierges aan de Luxemburgse grens.

Fiets dwars door Wallonië.


 logo Rando Velo Voor actuele informatie en een hoogteprofiel van de route verwijzen we je graag door naar de RV8 routepagina op de website van Rando Vélo.

Gelinkte routes

De RV8 kruist met heel wat andere lange-afstand fietsroutes.
Van west naar oost:

Afbeeldingen Rando Vélo 8 La Transwallone

info Rando Vélo 8 La Transwallone

 • afstandAfstand: 427 km
 • trajectTraject:
  • Kluisbergen
  • Luxemburgse grens
 • viaVia: Doornik
  Bergen
  Thieu
  Estinnes
  Thuin
  Ham-sur-Heure
  Nalinnes
  Gerpinnes
  Aiseau-Presles
  Floreffe
  Namen
  Huy
  Luik
  Esneux
  Aywaille
  Francorchamps
  Malmedy
  Sankt-Vith

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het één van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie