GR 121 Wavre-Opaalkust

GR 121 is een Waals - Frans lange afstandspad dat vanuit het centrum van België helemaal tot aan de Franse Opaalkust voert.

Het Belgisch gedeelte van GR 121 doorkruist de provincies Waals-Brabant en Henegouwen.

Voor de meeste Vlamingen zijn dit redelijk dichtbij gelegen gebieden. Ideaal om er via dit pad eens op ontdekkingstocht te gaan.

Het Belgische gedeelte wordt beschreven in twee (Franstalige) topogidsen. 

Het eerste deel (62 km) wordt beschreven in de topogids GR 12/GR 121. De beschrijving start in Wavre en dat is meteen ook het startpunt van de volledige GR 121 route. Het einde van dit eerste deel situeert zich op de plaats waar GR 121 en GR 12 splitsen, bij het Bois de la Houssière tussen Braine-le-Comte en Henripont.

Het tweede deel van GR 121 in België wordt beschreven in de topogids GR 123,Tour du Hainaut occidental.
Het traject slingert zich over 77 km een weg door de provincie Henegouwen, van Braîne-le-Comte tot Bon Secours onder Tournai aan de Franse grens. 

Bij Tournai verlaat GR 121 België en loopt door de zuidelijke rand van de Franse regio Nord-Pas-de-Calais helemaal tot bij Boulogne-sur-Mer aan de Opaalkust. Als geboorteplaats van Godfried van Bouillon is dit meteen de link terug naar ons eigen landje.

Afbeeldingen GR 121 Wavre-Opaalkust

info GR 121 Wavre-Opaalkust

 • viaVia: Wavre
  La Roche
  Nivelles
  Braine-le-Comte
  Louvignies
  ChiŤvres
  Harchies
  Bon-Secours
  Pťruwelz

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie