Activiteiten

Fiets of wandel je graag en heb je zin om met de LF- en GR-routes kennis te maken? Vrijwilligers organiseren regelmatig een tocht langs de mooiste fiets- en wandelroutes. Je hoeft de tochten zelf niet voor te bereiden en je kan in fijn gezelschap genieten van een prachtig traject. Iedereen is welkom!
Of wil je graag je praktische kennis rond items zoals fotografie, fietsherstel, wandelen of gps bijschaven? Er zitten ook verschillende workshops in ons aanbod.

Voor meer informatie over de georganiseerde GR-wandeltochten, klik hier.

Voor meer informatie over de georganiseerde LF-fietstochten, klik hier.

Voor meer informatie over de workshops, klik hier.

Zoek hier m.b.v. de filters de activiteit die best bij je past en klik op de titel voor meer informatie.

 • Luswandeling & gezellig samenzijn - Haspengouw

  zat 06 Apr
  Georganiseerd door: GR Vlaams-Brabant Gaat door in: Limburg GR 564 in combinatie Dagstapper Limburg (9)

  De wandeling leidt ons vanuit natuurgebied De Beemden in Attenhoven (Landen) over een combinatie van verharde en onverharde wegen op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg. De streek is ook bekend om de uitgestrekte landbouwgronden en de vele fruitplantages. In het ecohuis De Rietgors ronden we de dag af met een 3-gangen diner.

 • GR Bustocht - Haspengouw

  zon 28 Apr
  Georganiseerd door: GR Vlaams-Brabant Gaat door in: Limburg GR 128 & Streek-GR Haspengouw

  Een zeer afwisselende tocht over het Haspengouws leemplateau, gekruid met een snuifje cultuur en geschiedenis. ís Ochtends wandelen we vanuit Berg via het natuurreservaat ĎDe Kevieí naar Tongeren, waar in de binnenstad de wekelijkse antiekmarkt doorgaat. Na de middagstop in Widooie staan ook nog de kuilen van Vechmaal, een belevingsboomgaard en het doorkijkkerkje bij Borgloon op ons programma. Hopelijk zijn de bloesems ook op de afspraak als kers op onze taart.

 • GR Bustocht - Vlaamse Ardennen

  zon 19 mei
  Georganiseerd door: GR Vlaams-Brabant Gaat door in: Oost-Vlaanderen GR 5A

  We wandelen ďgrensoverschrijdendĒ heen en weer tussen Oost-Vlaanderen en Henegouwen over een totale afstand van 27 km. Vanuit het kleine Zarlardinge bereiken we langs landelijke wegen en prachtige bossen Vloesberg (Flobecq) voor onze middagstop. Het glooiende pad doorheen groene landschappen en het indrukwekkende Muziekbos brengt ons tot Ronse, stad met enkele verrassende hoekjes.

 • GR Bustocht - Nederlandse Kempen

  zon 16 Jun
  Georganiseerd door: GR Vlaams-Brabant Gaat door in: Nederland LAW Grenslandpand

  We beginnen onze vlakke wandeling aan de kapel van Eersel en blijven bijna de hele dag op Nederlands grondgebied. In de voormiddag wandelen we door de velden om langs Stevert en Riethoven in Westerhoven te komen. In de namiddag gaan we de bossen in en door het prachtige natuurreservaat ĎDe Malpieí.