Deze website gebruikt cookies.

Agenda

Provinciale activiteiten

Wil je kennismaken met de GR-paden? Ga mee op stap met de tochten die we elke maand per provincie organiseren.  De wandelingen zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Je hoeft zelf niks voor te bereiden en je kan in fijn gezelschap genieten van een prachtig stukje GR-pad. De  tochten gaan door op zondag. In sommige provincies kun je daarnaast ook meestappen met tochten tijdens de week.  De lengte varieert van 20 tot 25 km.  De tochten zijn haalbaar voor iedereen die 4 km/u kan stappen.  We verzamelen binnen de provincie, maar het vertrekpunt van de wandelingen kan zowel  in Vlaanderen of in de Ardennen liggen en occasioneel zelfs even over de grens. We organiseren zowel wandelingen in lijn als luswandelingen.  Per provincie varieert het aanbod en de praktische info.

Nieuw item

GR Antwerpen

GR Antwerpen organiseert maandelijks begeleide dagtochten over de mooiste GR-paden in onze streken: bustochten in lijn en dag- of treinstappers. Voor de bustochten heb je de keuze tussen een korte tocht van +/- 20 km en een lange tocht van +/- 25 km. Daarnaast is er elke maand een dag- of treinstapper van ongeveer 20 km binnen de provinciegrenzen en net daarbuiten. Bij deze dagtochten kom je met je eigen wagen of met openbaar vervoer naar het vertrekpunt. Je brengt steeds je eigen picknick mee.

>> Meer info

Nieuw item

GR Limburg

GR Limburg organiseert maandelijks een uitgewerkte dagtocht over prachtige paden. Ook halve dagtochten en meerdaagse tochten worden op regelmatige basis aangeboden.

De verplaatsingen en de pendel (terug naar startplaats) gebeuren met de auto en/of het openbaar vervoer.

>> Meer info

Nieuw item

GR Oost-Vlaanderen

GR Oost-Vlaanderen organiseert maandelijks begeleide GR Vrij(e)dagwandelingen. Ook meerdaagse tochten en weekends staan op het programma.

De Vrij(e) dagwandelingen zijn tochten in de dichte omgeving van de provincie en vinden plaats op vrijdagen. De afstand varieert tussen 15 en 20 km. Iedereen is verantwoordelijk voor eigen vervoer en brengt picknick mee.

>> Meer info

Nieuw item

GR Vlaams-Brabant

Elke derde zondag van de maand vertrekt een bus vanuit Machelen, Kampenhout en Leuven richting startplaats.  Van het vertrekpunt wandel je  richting eindpunt. Het is dus geen luswandeling, maar een wandeling in lijn. Je ontvangt op de bus een trajectbeschrijving & kaartje. Onderweg baseer je je hierop, in combinatie met de GR-markering op het terrein. Je kunt dus volledig individueel en in eigen tempo stappen, maar eventueel ook aansluiten bij een groepje wandelaars. Tijdens de wandeling wacht de bus op vooraf aangeduide plaatsen. 's Middags kan je picknicken (zelf mee te brengen). Om 17u30 vertrekt de bus vanop het eindpunt naar huis. Ongeveer 3 x per jaar wordt een "luswandeling in groep" georganiseerd, zonder de bus.

>> Meer info

Nieuw item

GR West-Vlaanderen

Achtmaal per jaar vertrekt een bus vanuit West-Vlaanderen richting startplaats. Je kunt kiezen voor een tocht van 22à 27 km of 16 à 20 km. Beide groepen hebben een tochtbegeleider. Normaal is er 's morgens, 's middags en 's avonds een café of iets dergelijks voorzien voor picknick, een drankje en toiletbezoek. Ook individueel stappen met GPX-bestanden en topo-kaart is mogelijk.

GR West-Vlaanderen organiseert ook donderdagtochten. Deze dagtochten gaan door op redelijke afstand in en van de provincie. Je brengt je eigen picknick mee die, indien mogelijk, in een café wordt gegeten.

Jaarlijks worden ook meerdere wandelweekends en een meerdaagse trektocht georganiseerd.

>> Meer info

Goed georganiseerde tochten met busvervoer, wandeltempo en afstanden voor iedere gezonde stapper haalbaar en steeds met fijne picknickplaatsen.

Dirk D GR-lid

Nieuw item