Deze website gebruikt cookies.

Over ons

GR in de pers

Ook journalisten houden van wandelen en fietsen! Onze Grote Routepaden komen dan ook regelmatig aan bod in de pers. Hier vind je een overzicht van de recente artikels of reportages.

Nieuw item

Imeldazine (n° 26  2022) - Trek je stapschoenen maar aan!

In dit nummer van Imeldazine, het mooie tijdschrift van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, gaat Hilde Pauwels in op de heilzame effecten van wandelen op onze Grote Routepaden. 'Als je stapt, neem je niet alleen de omgeving in je op, maar heb je ook tijd om stil te staan bij wat je ziet en een praatje te maken met passanten'.

Het artikel gaat dieper in op de tocht van Arnout Hauben door de Lage Landen, maar heeft ook aandacht voor onze treinstapper 3, en geeft enkele getuigenissen mee van lange afstandsstappers. Een artikel dat een mooi overzicht geeft van de vele wandelmogelijkheden en zo hopelijk een aantal nieuwe GR-stappers over de streep trekt!

Lees het artikel hier (vanaf pg. 21)

De Standaard (9/7/2022): Wandeltip | Meanderen tussen Schelde en Zwalm

Redactrice Lieve Van de Velde combineert twee tochten uit onze Treinstapper 2: Gontrode - Munkzwalm en Munkzwalm - Lierde. In het artikel vind je ook tips over eetgelegenheden en overnachting. "De mens die de Treinstapper uitvond verdient een bronzen wandelstok en een petje met gouden strepen", schrijft Lieve. "Het is het summum van eenvoud, een een-twee-drietje. Je wandelt van station 1 naar station 2 en breit er eventueel nog eentje van station 2 naar station 3 aan. Je neemt de trein ­terug van 3 naar 1".

Lees het artikel hier. (Het artikel is betalend, maar als je een account aanmaakt bij De Standaard kan je elke maand een aantal artikels gratis lezen).

Nieuw item
Nieuw item

VRT - Dwars door de lage landen (2022)

Arnout Hauben en zijn vrienden trekken door België en Nederland, van Oostende naar Pieterburen. Dat doen ze  via de GR 5A wandelronde van Vlaanderen, de GR 565, de GR5 en het Pieterpad. De tocht voert hen langs de geschiedenis van de Lage Landen. Bekijk de 8 afleveringen op VRT NU. Het boek van de tocht is nog steeds te koop in onze webshop.

VRT - Dwars door België (2021)

Arnout Hauben wandelt samen met zijn kompanen langs de GR 129 dwars door België. Toevallige ontmoetingen onderweg geven aanleiding tot boeiende verhalen uit het heden en het verleden. Bekijk de 4 afleveringen op VRT NU. Het boek kan je ook bestellen in onze webshop.

Vlaanderen Vakantieland (30/10/2021): Treinstappen van Sint-Joris-Weert naar Leuven

Laura en Nico wandelen 27 km van Sint-Joris-Weert naar Leuven, een tocht uit onze Treinstapper 2. Ze volgen de Dijle, wandelen door natuurreservaat de Doode Bemde en langs de berm van een vroegere stoomtram. Ze gaan vogels spotten en als ze langs de tweede grootste wijngaard in Vlaanderen komen, wanen ze zich zelfs even in Frankrijk. Voldaan sluiten ze de dag af aan het station van Leuven.

Bekijk hier de aflevering.

Nieuw item
Nieuw item

De Tijd (2020-2021): Reportersgeluk op de GR 128

De Tijd-journalist Rik Van Puymbroeck wandelde de GR 128. Dat is niet zo bijzonder, er zijn wel meer mensen die dat tegenwoordig doen. Wat vele GR-wandelaars ook doen: hij pende een uitvoerig verslag bij mekaar. Maar in dat verslag spelen niet de landschappen, maar de mensen de hoofdrol. In een interview in ons magazine Op Weg vertelt hij over zijn GR-beleving.

Abonnees van De Tijd kunnen de artikels lezen op www.tijd.be

Radio 1 (2021): Podcast Grensgevallen

Fiets- en podiummaten Jan Hautekiet en Rick de Leeuw fietsten drie dagen lang de grens af tussen Vlaanderen en Nederland. Met haltes onderweg langs kleine en grote culturele bezienswaardigheden, straffe lokale verhalen en gesprekken over zadelpijn en andere kwaaltjes.

De podcast 'Grensgevallen' en bijhorende routekaart is ook geschikt als audioguide voor wie zelf de tocht of een deel ervan wil doen. De fietsgids 'Grensroute' sluit aan bij deze podcast en kan je bestellen in onze webshop.

Beluister hier de drie afleveringen.

Nieuw item