Deze website gebruikt cookies.

GR 15 Sentiers de l'Ardenne

De GR 15 verbindt Belgisch Lotharingen met de Eifel in Duitsland. Je start aan de bron van de Semois in Aarlen en eindigt na 229 km op het romantisch marktplein van Monschau.

 • leden: 20,70
 • niet-leden: 23,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

 • Taal Frans
 • Kaartschaal 1:50.000
 • Aantal pagina's 112
 • Datum uitgifte 03/2019
 • Uitgever Sentiers de Grande Randonnée
 • ISBN 9782930488257
 • Afmetingen 130 mm x 210 mm

Meer info

De GR15 verbindt Belgisch Lotharingen met de Eifel in Duitsland. Je start aan de bron van de Semois in Aarlen en eindigt na 229 km op het romantisch marktplein van Monschau.

De eerste etappes flirt de GR15 met de groene grens tussen België en Luxemburg. Langs glooiende velden en slaperige dorpen ontdek je kleine en grote gebeurtenissen uit de geschiedenis: de leisteengroeves in Martelange, het verdwenen dorp Romeldange, de jeugdkerk van Koningin Mathilde in Villers-la-Bonne-Eau en de talrijke herinneringen aan het Ardennenoffensief bij Bastogne.
Ben je een bierliefhebber dan zal je zeker halt houden bij de brouwerijen van Achouffe of Oster. Dichte bossen en open velden wisselend elkaar af door deze stille Luxemburgse regio. Op het kasteel van Harzé na, ontmoet je weinig imposante gebouwen. De natuur is immers op de GR15 de hoofrolspeler. Aywaille ontvangt je met gezellig toeristisch geroezemoes. De Emblève wijst je de weg via Remouchamps naar de populaire vallei van de Ninglinspo. Na een bruisend bezoek aan de stad Spa, loop je door statige bossen naar het stuwmeer van de Gileppe. Achter de rug van de reuzegrote leeuw vind je het pad naar Eupen, de hoofdstad van het Duitstalig België. Na een laatste klim dwarst de GR15 een stukje Hoge Venen tot de Duitse grens. Verscholen in het dal wacht het historisch Monschau met haar schitterende vakwerkhuizen je op. Tijd voor een heerlijk stuk Vennbrocken om de GR15 af te sluiten!

Gerelateerde artikels

 • Zuurstofkuur op de GR15 © Bart Vermeyen

  Grote Routepaden

  GR 15 - Van een Romein aan het water tot een bord vol veenbrokjes

  Aan de blootgelegde bron van de Semois kijkt een oud Romeins beeld me aan. Zichzelf lavend aan het water wacht hij geduldig af welke richting ik kies. Linksaf start de populaire GR 16 die de loop van de Semois volgt, rechtdoor de minder belopen GR 15 richting Monschau. Ik beloof voor de GR 16 op een later moment terug te komen, geef de versteende Romein een knipoog en vertrek rechtdoor.

  Lees meer
 • Bastogne (c) Bart Caers

  Grote Routepaden

  GR-hoppen vanuit Bastogne

  Na een tocht langs de verlaten invasiestranden van Normandië in 2019 treden mijn broer en ik opnieuw in de sporen van de ‘101st Airborne Easy Company‘, dit keer in de regio rond Bastogne, en in gezelschap van onze zus. Met trajecten van de GR 14, GR 15, GR 57, GR 151 en een stukje Eisleck trail puzzelen we onze wandellus in elkaar.

  Lees meer

Gerelateerde routes