Deze website gebruikt cookies.

Agenda

GR tochten Antwerpen

GR Antwerpen organiseert maandelijks begeleide wandeltochten per bus en dagstappers of treinstappers over de mooiste GR-paden. De wandelactiviteiten zijn voorbehouden voor leden van de vereniging Grote Routepaden en hun gezin. Als lid mag ook je vriend of vriendin mee. Kinderen vergezeld van één of beide ouders zijn toegelaten op voorwaarde dat ze de afstand aankunnen. Onderweg zijn de ouders verantwoordelijk voor hun kinderen. Er is voor de leden een verzekering Lichamelijke Ongevallen afgesloten door Grote Routepaden.

Niet-leden zijn welkom om kennis te maken met de activiteiten van Grote Routepaden. Voor de bustochten is dat op voorwaarde dat er plaatsen vrij zijn in de bus.

Wie graag blijft meestappen, wordt gevraagd om zich na maximum 3 tochten in regel te stellen met het GR- lidmaatschap. Dit lidmaatschap geldt per adres, dus voor alle gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen.

Nieuw item

Bustochten

WAT

GR Antwerpen organiseert maandelijks een begeleide wandeltocht per bus naar de mooiste GR-paden in België of net over de grens met Nederland of Noord-Frankrijk. De bestemmingen liggen op een afstand tussen 60 km en 180 km van Antwerpen (1 tot 2 uur rijden zonder files).

Je kan kiezen tussen een korte wandeling van 17 à 20 km of een langere tocht van 18 tot 24 km. De afstanden kunnen variëren afhankelijk van de bereikbaarheid met de bus en de aard van de wandeling: vlak of klimmen en dalen. Halverwege is er meestal een café waar picknick is toegelaten als je iets drinkt (maar je kan ook buiten lunchen als je dat wenst). Ook op het einde van de tocht pauzeren we bij een café waar je eventueel naar het toilet kan. Bij hoge nood is er een wat minder comfortabele wc op de bus.

De bus beschikt over voldoende comfort en beenruimte. Neem zeker deze regels in acht:

  • De veiligheidsgordel is verplicht.
  • Enkel handbagage en drinken kunnen mee in de bus. Wandelschoenen en rugzak horen in de koffer.
  • Je mag niet op de bus met modderige wandelschoenen of -kleding. Breng dus reserveschoeisel mee en droge kledij.
  • Honden zijn niet toegelaten.
  • De bus fungeert ook als bezemwagen. Ben je te moe of heb je blessureleed? Dan kan je op bepaalde plaatsen in de bus stappen.

OPSTAPPLAATSEN

• Antwerpen-Zuid, Hotel Crowne Plaza, Generaal Le Grellelaan 10 (bushalte van De Lijn voor het hotel.

• Berchem Station, Burgemeester Ryckaertsplein, kant Binnensingel aan de voetgangersbrug.

EXTRA OPSTAPPLAATS (afhankelijk van de bestemming)

Ligt jouw gemeente op de weg naar een van de bestemmingen? Profiteer dan van de extra opstapplaats. Zo win je een half uur tot een uur op de reistijd H/T. Meer info bij de aankondiging van de tochten.

PRIJS PER PERSOON PER TOCHT

• Leden: 25 euro, te voldoen via overschrijving (zie onder inschrijven).

• Niet-leden: 30 euro, op voorwaarde dat er op woensdag voor de tocht nog plaatsen vrij zijn. Te betalen via overschrijving.

INSCHRIJVEN

Gebruik de inschrijvingsknop op de website voor de tocht waaraan je wil deelnemen. Schrijf het juiste bedrag over op de rekening van GR Antwerpen: BE94 0015 6270 0514. Je storting moet uiterlijk dinsdag vóór de tocht op de rekening van GR Antwerpen staan. Doe bij voorkeur één overschrijving per tocht. Vermeld de tochtdatum, het aantal deelnemers en je telefoonnummer (liefst mobiel). Vermeld ook de code van je opstapplaats:

• Berchem Station = BS

• Crowne Plaza hotel = CP

• Extra Opstapplaats = EX

Voorbeeld: 23/10 - 2pers – CP - 0473 97 97 04 (in dit geval stap je op aan Crowne Plaza). Als je inschrijving OK is, krijg je daarvan in de week vóór de tocht een bevestiging.

Je wordt telefonisch verwittigd wanneer de bus volzet is. Vergeet dus niet je telefoonnummer te vermelden op de overschrijving. Je kunt dan afwachten of er plaats vrijkomt, het inschrijvingsgeld laten terugstorten of het gebruiken voor een volgende tocht. Als er nog plaatsen vrij zijn op woensdag vóór de tocht, wordt er een mail gestuurd waarna je lastminute kan inschrijven op nummer 0473 97 97 04. Je betaalt in de bus met gepast geld.

Enkele dagen vóór de tocht krijgen enkel de ingeschrevenen de laatste details over de wandeling met wandelkaart en gps-track.

ANNULATIE

Verwittig zo snel mogelijk wanneer je niet mee kunt. Bij annulering tot de dinsdag vóór de tocht wordt het inschrijvingsgeld terugbetaald of overgeboekt naar een volgende tocht. Daarna geldt deze regeling enkel als je plaats wordt ingenomen.

UITZONDERINGEN/CORONA

• Bij plots overlijden van een naast familielid wordt je inschrijving teruggestort.

• Ben je in isolatie door een corona-besmetting, dan mag je niet deelnemen aan de bustocht. Op voorlegging van een medisch attest kunnen leden het inschrijvingsgeld gebruiken voor een volgende tocht.

GOED OM TE WETEN

Bij noodweer, zware storm en andere onvoorziene ernstige redenen behoudt de tochtleiding zich het recht voor om de tocht af te gelasten of stop te zetten.

Raak je de weg of de groep kwijt, om welke reden dan ook? Dan hoef je niet te wanhopen. Contacteer gewoon de tochtleiding.

• Ronald Rothwell + 32 (0) 473 97 97 04  • Jean Hendrikx + 32 (0) 486 69 20 14  • Luc De Bosschere + 32 (0) 476 97 42 12  • Bert Van Den Bempt + 32 (0) 476 09 16 76

CONTACT

Ronald Rothwell: +32 (0) 473 97 97 04 - antwerpen.bustochten@groteroutepaden.be

Dag- of treinstapperwandelingen

WAT

Eén keer per maand is er een begeleide dag- of treinstapper van ongeveer 20 km. Die vindt steeds plaats binnen de provincie Antwerpen of net daarbuiten. Iedereen komt met eigen of met openbaar vervoer naar het vertrekpunt en brengt zijn eigen lunchpakket mee. Waar mogelijk wordt op voorhand een afspraak gemaakt met een café, waar je je picknick mag opeten als je iets drinkt.

VERZAMELPLAATS

Het vertrekpunt wordt via de website gecommuniceerd. Iedereen komt op eigen houtje naar de start van de wandeling. Je kunt wel afspreken om samen te reizen met het openbaar vervoer of te carpoolen. Het gebruikelijk tarief om mee te rijden is 6 eurocent per kilometer.

PRIJS

De dagstappers en treinstappers zijn gratis in 2022. Je betaalt uiteraard wel je eigen vervoerskosten.

INSCHRIJVEN

Aanmelden en inschrijven kan enkel via antwerpen.dagstappers@groteroutepaden.be

CONTACT

Heb je nog vragen over deze dagtochten? Mail dan naar antwerpen.dagstappers@groteroutepaden.be.

VERANTWOORDELIJKHEID?

De tochtleider en deelnemers maken gebruik van de openbare weg als individuele voetganger. Ze stappen bij voorkeur links op de weg achter elkaar, op de uiterste rand van de weg indien geen voet- of fietspad of een gelijkgrondse berm aanwezig is (Wegcode Artikel 42). De tochtleider is geen (groeps)leider zoals opgenomen in de verkeerswetgeving. Hij neemt geen verantwoordelijkheid op inzake verkeer voor de deelnemers. Je wordt uiteraard ook geacht om de regelgeving met betrekking tot bossen, private domeinen, jacht e.a. te respecteren. Inbreuken zijn je persoonlijke verantwoordelijkheid en niet te verhalen op de tochtorganisator.