Deze website gebruikt cookies.

Fietsen naar Parijs

Fietsen naar parijs

Over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en me zo min mogelijk auto's tot in het hart van Parijs.

  • leden: 17,55
  • niet-leden: 19,50
Op voorraad Direct leverbaar

Levertermijn: 3 dagen

  • Taal Nederlands
  • Kaartschaal 1/100.000
  • Aantal pagina's 136
  • Datum uitgifte 11/2019
  • Uitgever Benjaminse Uitgeverij
  • ISBN 978-90-77899-14-4
  • Afmetingen 148 mm x 210 mm

Meer info

Parijs is misschien niet zo ver... maar de weg is wel mooi.
In deze gids naar Parijs word je mee genomen over de mooiste fietswegen door afwisselende landschappen en me zo min mogelijk auto's helemaal tot in het hart van Parijs. De afstand van Leuven naar Parijs is ongeveer 500 km. Van Maastricht naar Parijs is het op zijn kortst ongeveer 450 km.

Meer dan 200 kilometer van deze fietsroute bestaat uit autovrije (fiets-)paden, zoals van Hoegaarden tot Mariembourg over de RAVel2, en van Aubel to bijna aan Luik en door het dal van de Ourthe naar Hamoir. Ook in Frankrijk maakt deze route dankbaar gebruik van autovrije wegen en fietspaden zoals door de bossen van COmpiègne. Tenslotte voert deze route je volledig autovrij tot in Parijs ove een fietspad dat aan de oostrand van de metropool begint en vrijwel tot aan de voet van de Bastille loopt.

Deze route sluit bij Eindhoven en in Leuven en Maastricht naadloos aan op de fietsroutes uit "De wegen naar het Zuiden". Bovendien kan men ook in Eindhoven beginnen aan een route van Lichtstad naar Lichtstad. De gids bestaat uit 54 detailkaarten en enkele stadsplattegronden. De hoogteprofielen en reliëfweergave maken het de fietser mogelijk de eigen etappes goed in te schatten. Alle routeaanwijzingen zijn ook in de kaartbladen verwerkt. Daarnaast is er uiteraard een volledige beschrijving van hotels, campings en eventuele gites op dit traject. Deze route is bovendien ook omgekeerd prima te doen.

Ook aanvoerroutes vanuit Gent en Brussel zijn tegenwoordig opgenomen in deze fietsgids. Vanaf Gent gaat het eerst door de zachtglooiende Zwalmstreek en het Pajottenland. Daarbij komt de route langs Geraardsbergen en het oudste manneken Pis van België. Bij Tubize sluit deze route aan op de route vanuit Brussel. Vanaf station Brussel-Zuid loopt deze aanvoerroute vrijwel geheel autovrij over 130 kilometer naar Chimay.

Alle routeaanwijzingen zijn in de kaartbladen verwerkt. Er is ook een volledige beschrijving van hotels, campings en eventueel gîtes op dit traject. Deze route is ook andersom beschreven.