Deze website gebruikt cookies.

Fietsen naar Praag

Onbekommerd via bewegwijzerde fietsroutes naar Tsjechië, 1.100km!

  • leden: 20,65
  • niet-leden: 22,95
Op voorraad Direct leverbaar

Levertermijn: 3 dagen

  • Taal Nederlands
  • Aantal pagina's 172
  • Datum uitgifte 2020
  • Uitgever Pirola
  • ISBN 978-90-6455-8832
  • Afmetingen 135 mm x 210 mm

Meer info

Praag is schitterend langs de Moldau gebouwd met de Karelsbrug als één van de mooiste bruggen van Europa. Voor fietsers blijft Praag lokken als eindbestemming van een lange fietstocht. De route voert langs bruisende rivieren, onneembare vestingen, nostalgische kuuroorden en sfeervolle oude steden. Een mooi traject, steeds weer anders en nog met volop ruimte om je heen.
De route is op kaartjes met schaal 1:100.000 ingetekend en in beide richtingen beschreven. Er zijn een aantal (kortere) alternatieven opgenomen. De kortste afstand is circa 1.030 km. Het boekje bevat naast de routekaartjes, veel stadsplattegronden en vermeldingen van overnachtingsadressen zoals campings, hotels en kamers.
Op heuvelachtige etappes hoeft nooit erg lang en zwaar geklommen te worden. Vaak loopt de route langs een rivier of, zoals in het Fichtelgebergte, over een geleidelijk stijgende voormalige spoorweg, en natuurlijk zoveel mogelijk over stille wegen en fietspaden.

De route
Praag is uniek. Velen hebben al meer dan eens rondgeslenterd tussen de burcht en het Wencesiasplein, over de Karelsbrug en langs de Moldau. Of zijn het spoor bijster geraakt tussen alle souvenirwinkels en overvolle terrassen. Voor fietsers blijft Praag lokken, maar dan als eindbestemming van een lange tocht. 

De route volgt voornamelijk bestaande en bewegwijzerde fietsroutes tussen Millingen en Praag. Deze routes zijn allemaal opnieuw verkend en de mooiste trajecten zijn aan elkaar gesmeed tot één grote fietsroute met een lengte van 1.100 kilometer. De route is in beide richtingen beschreven: in oostelijke richting vanaf Millingen en in westelijke richting vanaf Praag. Uiteraard met routekaartjes, stadsplattegronden en vermelding van overnachtingvoorzieningen zoals campings, hotels en kamers. Ook voor slechte kaartlezers is de route met deze gids goed te volgen, zelfs wanneer je af en toe een routebordje mist.