Deze website gebruikt cookies.

De nieuwe gids GR 12 is klaar!

30 januari 2023
Nieuw item

Eind 2021 - begin 2022

De vorige editie van de GR 12 gids is uitverkocht. Aangezien die dateert van 2016 en het traject al op veel plaatsen is verbeterd, beslissen we om niet meer te herdrukken maar een nieuwe versie te maken. Onze collega Isabel neemt de coördinatie op zich. Als eerste stap wordt de route geoptimaliseerd: welke voorstellen liggen op tafel om de route nog beter te maken? Hebben onze Waalse collega’s plannen voor hun deel in het Brussels gewest?

Er wordt beslist om de route maar in 1 richting te beschrijven, zo komt er meer plaats voor foto’s en extra uitleg. De bestaande routebeschrijvingen worden gecontroleerd en herschreven naar een vlot leesbare tekst. Maar ook bijzondere plaatsen waar je langskomt, zoals steden, monumenten of natuurgebieden, worden opgezocht en beschreven, door Mick en Isabel.

Voorjaar en zomer '22

De kaartjes in onze gidsen zijn van groot belang en altijd piekfijn in orde. Onze cartograaf Coen gaat aan het werk zodat je ook in deze gids de GR volledig op kaart kan volgen. Hij maakt in totaal 53 detailkaarten en 6 overzichtskaarten, allemaal met recente OpenStreetMap-kaarten en geüpdatete informatie.

Nu nog mooie foto’s vinden. Daarvoor gaan we op zoek naar mensen die (een deel van) de GR 12 gewandeld hebben. We vinden ze onder meer via de facebook groep over de GR 12. Wouter, Lieve, Anita, Carine en Iwan zijn graag bereid hun foto’s met ons te delen. Claudia, Karen en Anne-Marie gaan speciaal op stap om het mooiste van Antwerpen vast te leggen.

Nieuw item
Nieuw item

Eind '22 tot februari '23

Al die informatie moet in de perfecte vorm gegoten worden. Onze vrijwilliger/grafisch vormgever Jef gaat aan het werk en zorgt ervoor dat je een mooi product in handen krijgt. De coverfoto is van een Italiaanse fotograaf die ons wist te overtuigen met een onmiskenbaar beeld van Brussel: het Atomium met op de achtergrond veel groen. En dan nog een stap: de eindredactie door Isabel en Benoit, zodat de kans op foutjes wel heel klein wordt.

Voilà, de gids is vertrokken naar de drukker, binnenkort beschikbaar in onze webshop, op de Fiets en Wandelbeurs en in verschillende boekhandels!