Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • pexels-lucie-liz-3298041

  Grote Routepaden

  29 november 2021
  Cadeau tip eindejaar

  Welke boeken leg jij dit jaar onder de kerstboom? Of welke staan er op jouw verlanglijstje? Voor elke liefhebber van wandelen of fietsen hebben we een mooi product in onze webshop. Ontdek hieronder onze eindejaarstoppers!

  Lees meer
 • groot broek

  Wandelen

  23 november 2021
  Streek-GR Waas- en Reynaertland: afgesloten dijk rond het Groot Broek in Waasmunster

  De nieuw aangelegde dijk rond het Groot Broek (tussen Sombeke en De Koolputten) is tijdelijk afgesloten. Als alternatief kan je de oude dijk langsheen de Durme nemen.

  Lees meer
 • Wandelen

  16 november 2021
  Treinstappen van station naar station

  Vlaanderen Vakantieland ging begin november op pad op de Treinstapper van Sint-Joris-Weert naar Leuven! Herbekijk de uitzending.

  Lees meer
 • Wandelen

  8 november 2021
  Opletten voor de jacht

  Elke wandelaar kent ze wel, de affiches die de jacht in het najaar aankondigen en stukken bos afsluiten. Maar welke soorten jacht zijn er zoal in België en waar kan je nagaan of jouw wandelroute toegankelijk is? Vind hier heel wat nuttige info en tips.

  Lees meer
 • Zondagswandeling Kalmthoutse Heide (c) Filip De Blieck

  Grote Routepaden

  15 oktober 2021
  Verbronsde schoenen en Kalmthoutse herfstkleuren op het GR-vrijwilligersweekend

  Na twee jaar pandemiepauze zakte op 9 en 10 oktober een honderdtal vrijwilligers af naar De Berk in Essen voor het langverwachte GR-vrijwilligersweekend.

  Lees meer
 • EscapArdenne Eisleck Trail (c) Isabel Hoogewijs

  Grote Routepaden

  28 september 2021
  Escapardenne Lee Trail & Eislek Trail

  Aan weerszijden van de Belgisch-Luxemburgse grens, in het hart van de Ardennen, vind je de Escapardenne Lee Trail en Eislek Trail. Deze Leading Quality Trail verkent een prachtig stukje Luxemburgse Ardennen met afwisselende landschappen, stille bossen en fantastische uitzichtpunten.

  Lees meer
 • facebook-timeline3-nl

  Grote Routepaden

  24 september 2021
  Samen op straat voor het klimaat

  Tik Tak. Er is geen tijd voor uitstel. Als wandelaars en fietsers die bovengemiddeld de natuur induiken, beseffen we maar al te goed dat we maar één planeet hebben en dat we het roer moeten omgooien willen we haar op een deftige manier doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen.

  Lees meer
 • Werken Diest

  Wandelen

  15 september 2021
  GR 5 Jaarlang werken in Diest

  In het centrum van Diest, ter hoogte van de Schaffense Poort, is de GR 5 onderbroken door werken (tussen het infobord Webbekoms Broek en de wandelboom). Er is een omleiding voorzien langs de andere kant van de Zwarte Beek.

  Lees meer
 • De UITstap-

  Grote Routepaden

  7 september 2021
  De UITstap-reisbeurs

  De UITstap is dé reisbeurs die je #goedopweg zet in je vrije tijd. Op 18 september kan je in Deinze proeven van plezante manieren om op weg te gaan die je uitstap nog leuker te maken.

  Lees meer
 • bivzakzones Streek-GR Haspengouw

  Wandelen

  20 augustus 2021
  Meerdaags wandelen en bivakkeren in Haspengouw

  Ben je op zoek naar een meerdaagse wandeltrekking in eigen land?! Langs de streek-GR Haspengouw vind je 7 bivakzones. Er is een gratis folder beschikbaar die je op onze routepagina kan downloaden.

  Lees meer
 • ErkenningTrageWegen_Geel_GR561_Gemeentewegen

  Grote Routepaden

  11 augustus 2021
  GR 561: Erkenning trage wegen in Geel

  Langsheen de GR 561 liggen heel wat trage wegen die in aanmerking komen voor een erkenning als gemeenteweg. Op die manier kunnen we hun karakter beschermen en voorkomen dat ze verdwijnen.

  Lees meer
 • Schade-GR17-GR151

  Grote Routepaden

  29 juli 2021
  Schade aan de GR 17 en GR 151

  De GR 17 (La Lesse et la Lomme par les GR) en GR 151 (Tour du Luxembourg belge) zijn onderbroken in het bos van Saint-Hubert tussen Poix en Mirwart. De Marie Gobaille voetgangersbrug is volledig vernield.

  Lees meer