Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • prov domein

  Grote Routepaden

  21 maart 2020
  Provinciale domeinen gesloten tijdens Corona-crisis

  Tijdens de Corona-crisis zijn heel wat provinciale domeinen gesloten (tot 5/4/20 met kans op verlenging). De maatregelen hieromtrent zijn per provincie verschillend. Check de websites per provincie alvorens op stap te gaan op een GR of LF-pad (of Dagstapper).

  Lees meer
 • © VRT - Zodiak Belgium

  Wandelen

  19 maart 2020
  Zelf op pad op de GR5. Hoe begin je eraan?

  Nu zondag 22/3 start op Eén de nieuwe fictie-reeks GR 5, het verhaal van 4 vrienden die besluiten de GR 5 af te wandelen als eerbetoon en herinnering aan hun gezamenlijke vriendin Lisa. We zijn ervan overtuigd dan velen geïnspireerd zullen worden om zelf op stap te gaan. Maar hoe begin je aan dit avontuur? Wij willen een antwoord bieden en hebben een GR 5-helpdesk geïnstalleerd.

  Lees meer
 • veerdeinst

  Grote Routepaden

  18 maart 2020
  Veerdiensten tijdelijk afgeschaft tijdens Corona-crisis

  Tijdens de Corona-crisis worden sommige veerdiensten tijdelijk afgeschaft. Enkele GR- en LF-routes en dagstappers maken gebruik van deze diensten.

  Lees meer
 • hogeRielen

  Wandelen

  17 maart 2020
  De Hoge Rielen in Kasterlee gesloten tijdens Corona-crisis

  Tijdens de Corona-crisis (tem 3/4 met mogelijkheid tot verlenging) zal het domein De Hoge Rielen in Kasterlee afgesloten zijn. Een omleiding op de GR 565, de Streek-GR Kempen en de Stationsstapper Herentals-Tielen is voorzien.

  Lees meer
 • bossen2

  Wandelen

  16 maart 2020
  Richtlijnen voor bos- en natuurgebieden

  Minister Demir stelde maatregelen op om veilig en wel door bos- en natuurgebieden te blijven wandelen.

  Lees meer
 • lrokus

  Fietsen

  9 maart 2020
  Krokuslint langs de Grensroute in bloei

  Op veel plaatsen in het grensgebied tussen Nederland en België is het witte lint van de krokussen langs het traject van de Grensroute weer zichtbaar.

  Lees meer
 • fietsroutevhjaar2020

  Fietsen

  8 maart 2020
  Fietsroute van het Jaar 2020

  Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht is La Dolce Via in Frankrijk uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2020. De jury had in de laatste fase van de uitverkiezing de keuze uit vier genomineerden. Ook Sydkustleden (Zweden), EuroVelo 3 (België) en La Vallée du Loir à Vélo (Frankrijk) maakten nog kans op de eretitel.

  Lees meer
 • gezocht

  Wandelen

  5 maart 2020
  Provinciaal coördinator Limburg

  Voor de provincie Limburg zijn wij op zoek naar een coördinator die daar het team van 30 GR-vrijwilligers wil vervoegen.

  Lees meer
 • Vinden ze Lisa ooit terug?

  Wandelen

  4 maart 2020
  GR 5 voorgesteld aan de pers

  Vandaag werd de langverwachte TV-reeks over de GR 5 voorgesteld aan de pers. Op dit evenement mocht ook Grote Routepaden zeker niet ontbreken. Peter Cristiaensen, hoofdredacteur van Op Weg, stelde regisseur Jan Matthys en hoofdrolspeler Lucas Van den Eynde enkele vragen over hun GR 5-avontuur van de afgelopen maanden. Het ganse interview lees je in de volgende Op Weg. De eerste aflevering van deze 8-delige reeks is vanaf 22/3 op Een te bekijken. Foto's (c) VRT - Zodiak Belgium

  Lees meer
 • Bedankt Vrijwilliger

  Grote Routepaden

  2 maart 2020
  Week van de Vrijwilliger

  In deze Week van de Vrijwilliger zeggen wij oprecht: DANK U WEL VRIJWILLIGER!

  Lees meer
 • The Congo, I presume? (c) D Bollé

  Wandelen

  27 februari 2020
  Streek-GR Groene Gordel verkent nu ook Tervuren

  Naar aanleiding van de nieuwe topogids van de Streek-GR Dijleland werd het GR-traject in Tervuren volledig hertekend. Dit heeft ook zijn invloed op de Streek-GR Groene Gordel die een prachtige lus van 150 km maakt rond Brussel. Het nieuwe traject brengt je dichter bij het majestueuze Koloniënpaleis, langs het zeer geslaagde moderne onthaalpaviljoen van het Africa Museum en de unieke beeldengroep The Congo I presume? .

  Lees meer
 • De Ronde Put (c) Gregor Dirven

  Wandelen

  27 februari 2020
  Met de GR 565 dwars door de Abdij van Postel

  Omdat onze GR-vrijwilligers steeds op zoek zijn naar mooiere paden is er op de GR 565 Sniederspad, ter hoogte van de Abdij van Postel, een trajectverbetering. De route leidt je nu zowel dwars door de Norbertijnerabdij als door het natuurgebied De Ronde Put.

  Lees meer