Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • Wandelen

  23 februari 2021
  Nieuwe langeafstands-wandelkaarten België

  Reisboekhandel Alta Via brengt in samenwerking met Grote Routepaden 6 wandelkaarten uit met alle langeafstands-wandelroutes van België: GR's, Streek-GR's, pelgrimsroutes, GTA en de Eisleck Trail.

  Lees meer
 • 252577220_Lieve_Huyghe

  Wandelen

  12 februari 2021
  Bevraging langeafstandswandelen

  Laatstejaars UCLL studenten Marketing voeren samen met Grote Routepaden een onderzoek naar de beweegredenen van wandelaars. De enquête duurt hoogstens 10 minuten en zal volledig anoniem verwerkt worden. Vul de enquête nu in om Grote Routepaden verder te helpen! Zelf maak je kans om een GR-lidmaatschap te winnen. Indien je al lid bent, krijg je 1 jaar verlenging van je lidmaatschap. Alvast bedankt!

  Lees meer
 • GR 5 topogids met Westmalle

  Wandelen

  9 februari 2021
  Topogids GR 5 terug beschikbaar

  Voor een Westmalle getapt in een gezellige bruine kroeg zullen we nog even moeten wachten, maar de topogids van de GR 5 is terug te koop in onze webshop. Door de immense populariteit van het pad, was de gids enkele maanden uitverkocht. Samen met onze vrijwilligers zetten we in versneld tempo onze schouders onder een herdruk.

  Lees meer
 • walking in the rain

  Grote Routepaden

  4 februari 2021
  Wateroverlast op GR-paden

  De regen valt met bakken uit de lucht, veel GR-paden staan onder water. Dit is echter een tijdelijke situatie en het zou ons te ver leiden om in al deze gevallen omleidingen te voorzien (of te markeren).

  Lees meer
 • Demer in Langdorp © Lander Loeckx

  Wandelen

  2 februari 2021
  Vernieuwde Streek-GR Hageland

  Maak van de vernieuwde Streek-GR Hageland je wandelproject van 2021! Bestel nu de gids in onze webshop en ga op pad.

  Lees meer
 • Afbeelding1

  Wandelen

  29 januari 2021
  GR 122 - Kaaimeersen afgesloten tijdens broedseizoen

  Op de Treinstapper Gontrode-Munkzwalm (GR 122) werd het pad langs de Oude Schelde (thv Kaaihoeve) in Meilegem-Gavere aan beide kanten afgesloten door hekjes (broedseizoen tot 15/6). Er werd een variant gemarkeerd.

  Lees meer
 • Grote Routepaden

  28 januari 2021
  Geef een GR-moment

  Kerst en Nieuwjaar zijn achter de rug, en daarmee ook de traditionele pakjestijd. Maar iemand blij maken met een leuk geschenk, is altijd fijn en kan op élk moment. Wat is er mooier om te geven, dan tijd om samen door te brengen? Organiseer een GR-tocht en geef een GR-moment cadeau.

  Lees meer
 • SGR-Dijleland © Ellen van den Bouwhuysen 093

  Wandelen

  25 januari 2021
  GR-gidsen op stapel

  Dat heel wat mensen in het coronajaar 2020 het wandelen (her)ontdekten, was voer voor heel wat persaandacht. Voor Grote Routepaden bracht het een ongeziene verkoop in onze webshop, waardoor enkele GR-gidsen sneller uitverkocht raakten dan verwacht. We zetten dan ook in versneld tempo onze schouders onder een aantal herdrukken.

  Lees meer
 • Topogids Streek-GR_Dijleland (c) Ellen van den Bouwenhuysen

  Grote Routepaden

  11 januari 2021
  Best verkochte producten van 2020

  Het voorbije jaar kwamen heel wat nieuwe wandel - en fietsgidsen en kaarten op de markt. Maar ook klassiekers blijven het goed doen. Wij gingen na welke producten in 2020 het populairst waren.

  Lees meer
 • (c) Bart Vermeyen web

  Grote Routepaden

  1 januari 2021
  Op Weg naar 2021

  We delen graag de nieuwjaarswensen van onze voorzitter Rik Röttger.

  Lees meer
 • van-papier-naar-digitaal-600x300-1280x720

  Grote Routepaden

  10 december 2020
  Hernieuwingsbrieven lidmaatschap vanaf nu digitaal

  Het komende jaar willen we met Grote Routepaden inzetten op het vereenvoudigen van onze administratie en digitalisering van onze diensten. Zo zullen leden voortaan de brief voor de hernieuwing van het lidmaatschap via e-mail ontvangen.

  Lees meer
 • 252511285_Dries_Baert

  Fietsen

  7 december 2020
  Vacature coördinator 'Fietsen in Vlaanderen'

  Toerisme Vlaanderen werft een coördinator “Fietsen in Vlaanderen” aan. Die zal in de komende jaren de icoonroutes verder uitbouwen samen met vele partners. De icoonroutes zijn de opvolger van de LF-routes, en moeten lange afstandsfietsen in Vlaanderen verder op de kaart zetten.

  Lees meer