Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • logeren

  Grote Routepaden

  25 mei 2020
  Logeren onderweg

  Geschikte logies vinden tijdens een wandel- of fietsreis, het lijkt niet de eenvoudigste opdracht. Toch zijn er verschillende interessante initiatieven die je keuze en planning kunnen vereenvoudigen. We hebben ze nog even voor jullie op een rijtje gezet.

  Lees meer
 • arnout

  Wandelen

  15 mei 2020
  Arnout Houben trekt dwars door België op de GR 129

  Na de GR 5 fictieserie, komt er nog nog meer GR moois op ons scherm!! Het team van Dwars door de Middellandse zee wijzigt tijdelijk van koers en trekt Dwars door België en volgt de GR 129 van Brugge naar Aarlen.

  Lees meer
 • kamperen

  Grote Routepaden

  14 mei 2020
  Welcome to my Garden

  Veel hikers willen in ons eigen landje bivakkeren maar tot nu toe is er een schrijnend gebrek aan bivakplaatsen. Om dit enigszins op te vangen werd het project Welcome to My Garden uit de grond gestampt.

  Lees meer
 • 2020 03 zonsondergan ven

  Wandelen

  12 mei 2020
  NIEUW! Arrangement in eigen land!

  Voor de liefhebbers: er werd een nieuw 3-daags arrangement rond de Kalmthoutse Heide uitgewerkt! Alle info krijg je van de hotelier, die je 's avonds verwent met een heerlijk 3-gangenmenu en een zalig bed.

  Lees meer
 • merode

  Wandelen

  7 mei 2020
  Monumentaal erfgoed op de GR 5

  Niets zo verrassend als tijdens je GR-wandeling oog in oog komen te staan met de middeleeuwse Maagdentoren van Zichem. Of wegdromen bij het passeren van het kasteel de Merode. Open Monumenten ging op zoek naar deze parels langs de GR 5 en schreef er een verhelderend artikel over.

  Lees meer
 • 20190609_143423

  Grote Routepaden

  6 mei 2020
  Grote Routepaden in Coronatijden

  Over de impact van Corona is al heel wat inkt gevloeid. Grote Routepaden laat conclusies en voorspellingen over aan de specialisten, maar maakte wel een kleine balans op.

  Lees meer
 • haspengouw cover

  Grote Routepaden

  5 mei 2020
  Moederdagactie

  Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor je mama? Heeft ze tijdens deze lockdown periode het wandelen en fietsen (her)ontdekt? Schenk haar pakken wandel- en fietsinspiratie en stuur haar een jaar lang 'Op Weg'. Voor slechts € 35 schenk je een jaarabonnement met alle bijkomende voordelen. Een inspirerend geschenk dat elk nummer opnieuw verrast. Met onze moederdagactie krijg je nu zelf een paar reflecterende outdoorhandschoenen cadeau van het Belgische merk WOWOW (twv €23,95).

  Lees meer
 • reyneaert

  Wandelen

  2 mei 2020
  Wandelroute van het Jaar nu nóg beter!

  Vzw De Raaklijn heeft ons een heel mooie suggestie om de Wandelroute van het Jaar nog beter te maken. De Augustin Smetwegel werd in ere hersteld en we hebben niet getwijfeld om deze op te nemen in het traject van de Streek-GR Waas- en Reynaertland.

  Lees meer
 • muur

  Fietsen

  29 april 2020
  Gewijzigde knooppunten op de Grensroute

  De Grensroute is één van onze meest populaire fietsroutes en loopt langs de Dodendraad tussen België en Nederland. Tot op heden zijn er op 7 plaatsen aanpassingen aan de route of aan de volgorde van de knooppunten, dit als gevolg van verplaatste, verdwenen of extra knooppunten.

  Lees meer
 • Grote Routepaden

  27 april 2020
  GR-activiteiten worden geannuleerd tot 30 juni 2020

  Vanuit het bestuur werd beslist om alle GR-activiteiten, met name de bustochten en de groepswandelingen, tot 30 juni 2020 te annuleren.

  Lees meer
 • maasroute

  Fietsen

  24 april 2020
  Internationale Maasroute opnieuw in de webshop

  Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van Maastricht, de oudste stad van Nederland naar het Franse plaatsje Langres. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een ‘juweel’ van een drielandentocht. De rivieren Donau, Rijn en Loire gingen de Maas al voor, en zijn ondertussen zeer geliefd bij vele fietsers. Binnen enkele jaren zal ook deze rivierentocht veel sportieve ‘pedaalridders’ trekken.

  Lees meer
 • gr5-3

  Wandelen

  22 april 2020
  GR5-helpdesk op de site van Eén

  De fictie-reeks GR 5 blijft inspireren. Mensen krijgen goesting om plannen te maken, goesting om te vertrekken. Maar hoe begin je aan zo een onderneming? Eén.be stuurt alle GR5-fans met vragen rechtstreeks naar onze GR5-helpdesk. Daar beantwoordt een team ook jouw vragen.

  Lees meer