Deze website gebruikt cookies.

Nieuws

Lees hieronder alle nieuwsberichten.
Steeds op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

 • Bewegwijzering Streek-GR Hageland © Bart Caers

  Wandelen

  17 september 2020
  Streek-GR Hageland vernieuwd

  Ben je op zoek naar GR-plannen voor 2021? De Streek-GR Hageland is absoluut een aanrader. De route werd de afgelopen maanden volledig vernieuwd: 157 km verbinden de Hagelandse steden Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot langs nieuwe GR-paden. Niet enkel het traject werd hertekend, maar ook de totale aanpak en layout van de gids zal in de frisse GR-huisstijl uitgevoerd zijn.

  Lees meer
 • verkleind

  Fietsen

  8 september 2020
  Ga op weg met de gratis treinkaart

  De beloofde gratis 'corona-treinrittenkaarten' zijn een feit! “Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om ons mooie land en al zijn facetten te ontdekken of te herontdekken.” Laat je inspireren door onze artikeldatabank en ga op tocht!

  Lees meer
 • Carolien 14 @ Bart Vermeyen

  Wandelen

  1 september 2020
  Plan je GR-tocht met de gratis treinkaart

  De beloofde gratis 'corona-treinrittenkaarten' zijn een feit! “Het doel van de maatregel is om de Belgen aan te moedigen de trein te nemen om ons mooie land en al zijn facetten te ontdekken of te herontdekken.” Hoe kan dat beter dan met onze pas verschenen wandelgids Treinstapper 2?!

  Lees meer
 • Dwars door België © VRT

  Wandelen

  27 augustus 2020
  Televisiereeks 'Dwars door België'

  Televisiemaker Arnout Hauben ging op pad op de GR 129. In 23 etappes van iets meer dan 20 kilometer stapt hij van Brugge tot Aarlen. Vanaf 31 augustus kan je vier weken lang de reeks volgen op maandagavond om 20u45 op Eén. Je krijgt een portie onversneden avontuur in combinatie met boeiende verhalen uit het heden en het verleden.

  Lees meer
 • Streek_GR_Dijleland

  Wandelen

  21 augustus 2020
  Wandelen in eigen bubbel

  Omwille van Covid-19 heeft het bestuur van Grote Routepaden noodgedwongen besloten om alle GR-activiteiten te annuleren tot 31 december. We nodigen alle wandelaars uit om op ontdekking te gaan op onze website. Daar vind je een uitgebreid aanbod dagtochten om in de eigen bubbel te genieten van al het moois dat GR te bieden heeft.

  Lees meer
 • Margot Van de put

  Grote Routepaden

  12 augustus 2020
  Margot is onze nieuwe directeur

  Sinds 1 augustus is Margot Van de put aan de slag als directeur van Grote Routepaden. Margot zal zich ten volle inzetten om duurzame recreatie en landschapsbeleving on top of mind te krijgen bij een breed publiek.

  Lees meer
 • GR-team

  Wandelen

  7 augustus 2020
  Vrijwilligersvacature Antwerpen

  Voor de provincie Antwerpen zijn wij op zoek naar iemand die deel wil uitmaken van het provinciaal coördinatie-team. Kom jij dit team versterken?

  Lees meer
 • Nieuwe wandelgidsen zomer 2020

  Wandelen

  5 augustus 2020
  Nieuwe wandelgidsen in de webshop

  Niet echt nieuwe gidsen, maar wel enkele vernieuwde Nederlandse en Franse wandelgidsen terug in de webshop.

  Lees meer
 • nieuwe fietsgidsen zomer 2020

  Fietsen

  5 augustus 2020
  Nieuwe fietsgidsen in de webshop

  Niet echt nieuwe gidsen, maar wel enkele vernieuwde fietsgidsen terug in de webshop.

  Lees meer
 • destelbergen

  Wandelen

  29 juli 2020
  GR 128: Sportwegel in Destelbergen afgesloten

  De gemeente Destelbergen laat weten dat de Sportwegel niet langer toegankelijk is (zolang de Corona-crisis heerst). Een omleiding van de GR 128 langs de Bergenmeersstraat is nodig, bij overtreding riskeert men op politiebevel een boete van 250€.

  Lees meer
 • Wandelboom_StreekGR-miex (4)

  Wandelen

  16 juli 2020
  Vernieuwde wandelboom in Sint-Niklaas

  Op de Grote Markt van Sint-Niklaas werd de GR-wandelboom helemaal vernieuwd. Vanaf nu vind je er de juiste richtingen en afstanden vanaf Sint-Niklaas tot Beveren, Lokeren, Stekene en Hulst.

  Lees meer
 • fotowedstrijd

  Grote Routepaden

  15 juli 2020
  FOTO wedstrijd 2020

  Van 15 juli tot 15 september kan iedereen weer meedoen aan onze tweejaarlijkse fotowedstrijd, met als thema 'Al wandelend en fietsend onderweg'.

  Lees meer