Deze website gebruikt cookies.

Verbronsde schoenen en Kalmthoutse herfstkleuren op het GR-vrijwilligersweekend

15 oktober 2021
Nieuw item

Na twee jaar pandemiepauze zakte op 9 en 10 oktober een honderdtal vrijwilligers af naar De Berk in Essen voor het langverwachte GR-vrijwilligersweekend. Terwijl oude bekenden elkaar in de armen vlogen, speurden nieuwkomers aandachtig alle naamkaartjes af: eindelijk een gezicht bij de vele namen!

Nieuw item

Met een korte quiz warmden we onze grijze massa op voor de stevige infosessie die volgde. Grote Routepaden heeft niet stilgezeten en dat merkten we aan de hoop nieuwe partners, teamleden en provinciale coördinatoren die voorgesteld werden, alsook aan de vele nieuwe gidsen en projecten op de planning.

Terwijl buiten de alcoholstiften werden bovengehaald voor een actieve brainstormsessie over de toekomst van onze fiets- en wandelwerking, volgden binnen een spoedcursus navigeren met kaart en kompas en een wegwijs in de wereld van de topogidsen. Aan goede ideeën en bakken motivatie geen gebrek!

Nieuw item

De warme namiddagzon deed de herfstkleuren van het Arboretum stralen wanneer we er de benen strekten. We ontdekten allerlei leuke weetjes over inheemse en uitheemse bomen en testten even de schommelstoel uit. Voor de liefhebbers behoorde een wandelgesprek over natuurbeheer met de coördinator van het Grenspark Kalmthoutse Heide ook tot de opties.

Van al dat (praten over) wandelen en fietsen krijgt een mens dorst, dus vloeide de schuimwijn rijkelijk op de receptie. Na vele jaren van trouwe dienst zwaaiden maar liefst acht bestuurders af en dat mocht niet onopgemerkt voorbijgaan. Met een verbronsde wandelschoen en – niet geheel toevallig – een selectie witte en rode wijnen en een wit-rood boeket zetten we hen in de bloemetjes.

Nieuw item

Na een nostalgische terugblik tijdens de mooie speeches, klonken we bij het feestmaal verder op de toekomst en legden we volop nieuwe connecties. “Tijdens de wandeling en het avondmaal leerde ik een hele hoop boeiende mensen kennen!” klont het alvast enthousiast bij vrijwilliger Ann.

Op zondag trakteerde gastheer GR-Antwerpen ons op een prachtige wandeltocht die de mooiste stukjes van de Kalmthoutse Heide aan elkaar reeg. Maar ook de fietsers in de groep mochten de banden oppompen voor een stevige rit om uiteindelijk moe maar tevreden weer huiswaarts te navigeren. “We leerden nieuwe mensen kennen, konden ons licht opsteken, hadden leuke contacten en leerden bij. Een grote bravo voor de organisatoren!” aldus nieuwkomers Filip en Griet.

Beleef het weekend mee met onderstaande fotoreportage.