Deze website gebruikt cookies.

In de schaduw van de Zonnekoning, Op de fiets in het spoor van d’Artagnan

Als commandant van de musketiers voerde d’Artagnan heel wat opdrachten uit voor kardinaal Mazarin en koning Lodewijk XIV. Zo stond hij in voor de veiligheid van de koninklijke familie en begeleidde hij hen op vele reizen. Een fietstocht in het spoor van d’Artagnan brengt ons bijgevolg ook langs vele historische plekken in en rond Parijs...

 • Jaargang 2022 - nr 1
 • Pagina 50
 • Land Frankrijk
 • Auteur Guy Raskin

Gerelateerde producten

Gerelateerde artikels

 • 16 Auch (3)

  Grote Routepaden

  In het spoor van d'Artagnan, Door de historische provincie Gascogne

  In de eerste aflevering (Op Weg 2020 6) fietsten we d’Artagnan achterna door ‘de Zuidelijke Nederlanden’, waar hij aan zijn einde kwam. Vandaag trekken we door Zuidwest-Frankrijk, meer bepaald door de oude provincie Gascogne, de geboortestreek van de vierde musketier, over de lieflijk glooiende heuvels tussen de grote rivieren Dordogne, Lot, Garonne en hun bijrivieren.

  Lees meer
 • P1010024 Solre-sur-Sambre

  Grote Routepaden

  In het spoor van d’Artagnan, Tussen Schelde en Maas

  ‘La Route Européenne d’Artagnan’ is voor ruiter en paard wat de Sint-Jacobsroute is voor wandelaar en fietser. Dit Europese project is de allereerste langeafstandsroute voor paarden, koetsen, mountainbikers en wandelaars, maar niet echt geschikt voor de langeafstandsfietser. Een klein tekort, waarvoor wij een volwaardig alternatief uitwerkten.

  Lees meer
 • Centre-Val de Loire82 - Châteauvieux

  Grote Routepaden

  Langs de koninklijke kastelen van de Loire

  De gebieden rond de rivieren Loire, Cher en Indre tellen heel wat kastelen uit de periode van de Honderdjarige Oorlog, toen Franse en Engelse legers er geregeld tegenover elkaar stonden. Nadien bleven Franse koningen er vaak resideren, waardoor ook d’Artagnan de streek leerde kennen in dienst van Lodewijk XIV.

  Lees meer