Deze website gebruikt cookies.

Met Treinstapper 1 blijf je op het goede spoor

5 juli 2021

Ontdek de mooiste hoekjes van Vlaanderen tijdens acht wandelingen langs GR-paden van station naar station. Van de Antwerpse Kempen tot de Japanse Tuin in Hasselt, de mythische GR 5, de al even legendarische Vlaanderenroute en de onverharde wegen in Vlaams-Brabant: met Treinstapper 1 blijf je op het goede spoor!

Na het overdonderende succes van Treinstapper 2 hebben onze GR-vrijwilligers werk gemaakt van de herdruk van Treinstapper 1. De gids bundelt acht treinstappers: dagtochten van station naar station langs GR-paden in Vlaanderen.  Al wandelend beleef je het landschap aan den lijve en ontdek je de vergeten mooie hoekjes van Vlaanderen.

Elke treinstapper kan in beide richtingen gewandeld worden. De lengte van de wandelingen varieert van 20 tot 26 km, met steeds een suggestie voor wie de tocht wil inkorten. Wie graag gebruik maakt van gps of smartphone kan de tracks gratis downloaden.

De eerste druk dateerde van 2017 en de gids was al geruime tijd uitgeput. In de herdruk zijn alle kaarten geüpdatet en zijn enkele trajectwijzigingen opgenomen. Voor sommige wandelingen zijn de wijzigingen heel beperkt, bij andere (zoals Schoonaarde-Dendermonde) is het traject bijna volledig herwerkt.

In de gids  vind je per wandeling een nauwkeurige routebeschrijving, heldere kaarten, een gedetailleerde afstandstabel en info over het openbaar vervoer.

Prachtige herfstkleuren of ontluikende bloemen, sneeuwvlokken of zonnestralen: elk seizoen is geschikt om op pad te gaan met Treinstapper 1.

"Hoe makkelijk kan het zijn: ’s morgens gezellig naar je vertrekplaats sporen, een stevige dagtocht maken en vervolgens weer huiswaarts zoeven, terwijl je onderweg al Instagram- of Facebookwaardige foto’s selecteert (of een dutje doet …)." Peter Cristiaensen, hoofdredacteur Op Weg.

De acht opgenomen wandelingen zijn:

  • Tielen – Turnhout: door de Antwerpse Kempen
  • Geel – Herentals: langs de Kleine Nete
  • Genk – Hasselt: door natuurgebied De Maten en Bokrijk
  • Alken – Sint-Truiden: door de boomgaarden van Haspengouw
  • Wespelaar – Leuven: door het Dijleland
  • Erps-Kwerps – Kortenberg: door de Groene Gordel
  • Schoonaarde – Dendermonde: langs het Donkmeer
  • Ninove – Geraardsbergen: door de Vlaamse Ardennen

Bestel de gids

Nieuw item