Deze website gebruikt cookies.

Nieuwe topogids GR 122

3 december 2023
Nieuw item

De nieuwe topogids van GR 122 ligt in de loop van de week in onze webshop. Dit internationale pad start net over de grens in het Nederlandse Hulst en doorkruist vandaaruit de hele provincie Oost-Vlaanderen: Langs de polders en bloemenstreek, door de Scheldevallei, en uiteindelijk de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen.

De gids bevat de routebeschrijving, kaartjes, achtergrondinformatie over de streek en over bijzondere plaatsen die je tegenkomt én natuurlijk mooie foto's. Als extra werden 8 luswandelingen toegevoegd (zie verder).

Voor meer details over de route kan je terecht op de GR 122 routepagina.

NIEUW: meer variatie en onverhard

De route werd in 2020 volledig herzien met als norm meer onverhard en meer variatie. Zo loopt de GR nu door het Provinciaal Domein Puyenbroeck. In Merelbeke wandel je met het nieuwe traject over tientallen wegels, af en toe door een bosje en langs dorpjes zoals Gontrode, Bottelare en Munte. En ook Ronse en het Muziekbos liggen nu op de GR 122, we wandelen er niet langer rond maar erdoor!

Er liggen ook wat meer centra van dorpen of kleine steden op de route, zoals Laarne, Melle, en Ronse en tot slot ook Zottegem. Dat zorgt voor een betere bereikbaarheid en bevoorrading en meer cultuur op de route.

Nieuw item
Nieuw item

EN NOG: 8 luswandelingen

Een nieuwigheid is dat de gids niet enkel de hoofdroute beschrijft, maar ook 8 luswandelingen langs de GR 122. Die zijn verspreid over het traject. Zo is er onder meer een lus in grensdorp Koewacht, in Munte (Scheldevallei) en in Zottegem.

Vrijwilliger Dirk over de wandeling in Koewacht: 'Deze wandeling kan je in elk seizoen doen, al is ze het mooist in de lente en de zomer. Je zal versteld staan van de stilte en de rust in deze regio, want je wandelt door een weinig bewoond polderlandschap. Dat betekent niet dat de wandeling saai is: je passeert grenspalen, het trek-veerpontje over de Boskreek, enkele kilometers over de dijk van de Staats-Spaanse linie met zijn herinneringen aan 4 forten.'

Nog meer weten: lees hier het artikel in Op Weg December over GR 122.

GR 122 Op Weg

Downloads

Producten