Verfijn je route

Streek-GR Hageland

De Streek-GR Hageland is een grote wandellus die gedeeltelijk geel-rood bewegwijzerd is en gedeeltelijke wit-rood. De wit-rode bewegwijzering vind je terug op de trajecten die samenvallen met  GR 128,  GR 512 en GR 5. De verbindingsstukken zijn met geel-rode markeringen bewegwijzerd.

De Streek-GR laat je kennismaken met de enorme verscheidenheid aan landschappen in het Hageland: beboste ijzerzandsteenheuvels, wijngaarden en natuurreservaten in het noorden; in het zuiden glooiende akkers, weidse vergezichten, kapellen en grote vierkantshoeves.

Het provinciaal domein van Kessel-Lo is het vertrekpunt van je tocht. Je klimt naar de Kesselberg waar je kan genieten van een terugblik op de oude universiteitsstad Leuven. Je blijft op het plateau, doorkruist het Chartreuzenbos en via Kortrijk-Dutsel bereik je de unieke waterburcht van Horst. Na Nieuwrode duiken de eerste wijngaarden op. Er volgt een wondermooi stukje Brabant: Wijngaardberg, Moedermeule, Eikelberg, s'Hertogenheide. Nog meer naturureservaten en wijngaarden brengen je bij de Demer, de rivier die je tijdelijk zal begeleiden.
De basiliek van Scherpenheuvel is het volgende richtpunt, waarna je Diest langs het zuiden benadert. Fruitbomen en wijngaarden leiden je naar Zoutleeuw, een historisch stadje met een indrukwekkend kunstpatrimonium. Over oude spoorlijnen en met een uitstapje in Waals-Brabant stap je dan naar het overbekende brouwersdorp Hoegaarden. Verder westwaarts brengen een hele resem holle wegen je tot aan de Abdij van 't Park. Leuven is vlakbij. Hier kan je kiezen: ofwel door het historische stadscentrum naar de abdij van Vlierbeek, ofwel langs bospaden. En zo is de cirkel gesloten.

Het hoofdtraject van de Streek-GR Hageland kan je in zeven op elkaar aansluitende dagtochten wandelen.

Afbeeldingen Streek-GR Hageland

info Streek-GR Hageland

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie