Deze website gebruikt cookies.

Info over tijdelijke trajectwijziging

In Hamme, tussen de Mirabrug en het kasteel van Sombeke (tussen REF 7 en 8), is de nieuwe dijk in het Groot Broek afgesloten tot eind 2022. Er is een gemarkeerde omleiding voorzien langs de oude dijk van de Durme. Ook de gpx is aangepast.

In Lokeren is de onderdoorgang aan het sportcomplex afgesloten nav de bouw van een nieuw zwembad. De aannemer heeft een omleiding voorzien, ook de GR-markering en de gpx zijn aangepast. Bij de downloads hieronder vind je een kaartje met aanduidingen. Omleiding voorzien tot einde der werken, zomer 2023.

Wijzigingen tov gids editie 2019

Ga je de Streek-GR Waas- en Reynaertland wandelen en heb je nog een topogids van 2019? Geen probleem, op deze pagina vind je alle trajectwijzigingen die opgenomen zijn in de nieuwe topogids editie 2021. De bestanden staan in volgorde van de gids en kan je gratis downloaden.

De Reynaertmuur in Rupelmonde is niet meer (p 48 in de gids). De panelen (met afbeeldingen van enkele Reynaertfiguren) waren in die mate versleten dat de eigenaar beslist heeft om ze te verwijderen. De kans is klein dat de Reynaertmuur wordt hersteld.

Openbaar vervoer

Een belangrijke meerwaarde van deze route is de bereikbaarheid met het openbaarvervoer. De route komt in de buurt van maar liefst acht treinstations (Lokeren, Temse, Melsele, Beveren, Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas, Sinaai, Belsele) en heel wat bushaltes.

Downloads

Artikels uit Op Weg

 • Reynaertbeeld Stekene centrum
  In de achtertuin van een sluwe vos

  Reynaert de Vos himself stapte voor de gelegenheid de vernieuwde Streek-GR Waas- en Reynaertland van Lokeren naar Hulst en wij hadden de eer hem een paar vragen te stellen. Reynaert, intussen niet mee...

  Lees meer
 • Stadswallen Hulst
  Op visite in het land van Hulst

  Waar de mens al eeuwen vecht tegen water, waar kreken en geulen littekens zijn van oorlogsmanoeuvres, waar kerktorens boven het vlakke polderlandschap uitsteken en Reynaert de Vos de streek onveilig m...

  Lees meer