Deze website gebruikt cookies.

De markeerders van GR-routes maken altijd gebruik van bestaande dragers om de stickers te bevestigen. In Oost-Vlaanderen, in het bijzonder in het Waasland, gaan op korte termijn veel van die bestaande dragers (= paaltjes) van de wandelroutes van Toerisme Oost-Vlaanderen verdwijnen (door de komst van nieuwe wandelnetwerken). Bijgevolg zullen er ook GR-stickers verdwijnen. Het is natuurlijk de bedoeling dat er nieuwe stickers komen op nieuwe dragers. Het is dus mogelijk dat er hier en daar tijdelijk geen markering zal zijn. Wie dit zou opmerken, geeft dit graag asap door aan info@groteroutepaden.be of via het meldingsformulier. Dan kunnen onze markeerders op die plaatsen alvast de bewegwijzering weer tiptop in orde maken.

Door het land van Waas en het land van Reynaert de Vos

Hoofdroute 175 km / Variant 4 km

De route neemt je mee op een ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen.

Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed. In de middeleeuwen werd in een abdij nabij Klein-Sinaai het dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ geschreven. De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd, en in het ‘Waas- en Reynaertland’ zijn nog talloze verwijzingen naar dit tot de verbeelding sprekende verhaal te vinden. Het gezelschap van de vos geeft een extra dimensie aan deze Streek-GR! 

Openbaar vervoer

Een belangrijke meerwaarde van deze route is de bereikbaarheid met het openbaarvervoer. De route komt in de buurt van maar liefst acht treinstations (Lokeren,Temse, Melsele, Beveren,Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas, Sinaai, Belsele) en heel wat bushaltes.

Downloads

Producten

Artikels uit Op Weg

 • Reynaertbeeld Stekene centrum
  In de achtertuin van een sluwe vos

  Reynaert de Vos himself stapte voor de gelegenheid de vernieuwde Streek-GR Waas- en Reynaertland van Lokeren naar Hulst en wij hadden de eer hem een paar vragen te stellen. Reynaert, intussen niet mee...

  Lees meer
 • Stadswallen Hulst
  Op visite in het land van Hulst

  Waar de mens al eeuwen vecht tegen water, waar kreken en geulen littekens zijn van oorlogsmanoeuvres, waar kerktorens boven het vlakke polderlandschap uitsteken en Reynaert de Vos de streek onveilig m...

  Lees meer