Deze website gebruikt cookies.

Wijzigingen tov gids editie 2019

Ga je de Streek-GR Waas- en Reynaertland wandelen en heb je nog een topogids van 2019? Geen probleem, op deze pagina vind je alle trajectwijzigingen die opgenomen zijn in de nieuwe topogids editie 2021. De bestanden staan in volgorde van de gids en kan je gratis downloaden. 

Door het land van Waas en het land van Reynaert de Vos

De route neemt je mee op een ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen.

Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed. In de middeleeuwen werd in een abdij nabij Klein-Sinaai het dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ geschreven. De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd, en in het ‘Waas- en Reynaertland’ zijn nog talloze verwijzingen naar dit tot de verbeelding sprekende verhaal te vinden. Het gezelschap van de vos geeft een extra dimensie aan deze Streek-GR! 

Openbaar vervoer

Een belangrijke meerwaarde van deze route is de bereikbaarheid met het openbaarvervoer. De route komt in de buurt van maar liefst acht treinstations (Lokeren, Temse, Melsele, Beveren, Nieuwkerken-Waas, Sint-Niklaas, Sinaai, Belsele) en heel wat bushaltes.

Downloads

Producten

Artikels uit Op Weg

 • Reynaertbeeld Stekene centrum
  In de achtertuin van een sluwe vos

  Reynaert de Vos himself stapte voor de gelegenheid de vernieuwde Streek-GR Waas- en Reynaertland van Lokeren naar Hulst en wij hadden de eer hem een paar vragen te stellen. Reynaert, intussen niet mee...

  Lees meer
 • Stadswallen Hulst
  Op visite in het land van Hulst

  Waar de mens al eeuwen vecht tegen water, waar kreken en geulen littekens zijn van oorlogsmanoeuvres, waar kerktorens boven het vlakke polderlandschap uitsteken en Reynaert de Vos de streek onveilig m...

  Lees meer