Deze website gebruikt cookies.

Uitkijken naar de nieuwe Streek-GR Kust

Vanaf juli is onze nieuwe Streek-GR kust volledig gemarkeerd en kan je tussen De Panne en Het Zwin genieten van alles wat de kust te bieden heeft. Want deze GR leidt je langs de mooiste paden door duinen, duinbossen, natuurreservaten, parken, de bekendste badplaatsen, bijzondere kunstwerken en natuurlijk ook langs strand en zee.

Een groot deel van de nieuwe Streek-GR loopt gelijk met de GR 5A, maar voor de duidelijkheid wordt ook dat stuk gemarkeerd met de geel-rode tekens van een Streek-GR. In totaal gaat het dus om 103 km die volledig nieuw van streepjes voorzien worden. De West-Vlaamse vrijwilligers stelden daarvoor een team samen van een tiental ervaren én nieuwe markeerders, die eind april aan hun taak begonnen. Bekijk alvast het filmpje hier. 

“Gemiddeld moet je rekenen op één uur werk per kilometer”, aldus Bart De Ruytter die de ploeg aanvoert. “Bovendien stelt markeren aan de kust een aantal specifieke problemen. In de duinen zijn er natuurlijk weinig palen of bomen om de markering aan te brengen, dus zorgen we soms zelf in samenspraak met de gemeenten voor palen. En dicht bij het strand moeten sommige markeringen door impact van zon en wind bijna elk jaar vervangen worden".

In Juli lanceren we de Streek-GR Kust officieel, ondertussen kom je er al meer over het weten in het artikel in Op Weg, dat hieronder uitzonderlijk ook voor niet-abonnees beschikbaar is.

Nieuw item

Downloads