Deze website gebruikt cookies.

Streek-GR Waas- en Reynaertland

Deze gids neemt je mee op een 175 km lange ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen. Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed.

 • leden: 18,00
 • niet-leden: 20,00
Op voorraad Direct leverbaar

leverperiode: 3 dagen

 • Taal Nederlands
 • Kaartschaal 1:25.000
 • Aantal pagina's 136
 • Datum uitgifte 03/2021 - 2de druk
 • Uitgever Grote Routepaden
 • ISBN 9789492608130
 • Afmetingen 125 mm x 210 mm

Meer info

Deze gids neemt je mee op een 175 km lange ontdekkingstocht langs schilderachtige rivieroevers, dromerige nevellandschappen, vruchtbare landbouwgronden en karaktervolle dorpen. Het Waasland en het Land van Hulst bieden naast een gevarieerd en charmant landschap ook een rijke geschiedenis en heel wat cultureel erfgoed.

In de middeleeuwen werd  in een abdij nabij Klein-Sinaai het dierenepos ‘Van den vos Reynaerde’ geschreven. De avonturen van de schalkse vos werden wereldberoemd, en in het ‘Waas- en Reynaertland’ zijn nog talloze verwijzingen naar dit tot de verbeelding sprekende verhaal te vinden. Het gezelschap van de vos geeft een extra dimensie aan deze vernieuwde streek GR.
Maar er is meer: bijna de helft van het traject is onverhard, en maar liefst 65% loopt over verkeersvrije of verkeersarme paden. Een hele prestatie in het dichtbebouwde Vlaanderen!
Neem daarbij nog de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en je hebt een pracht van een route die iedere wandelaar zal bekoren

De route, die start in Lokeren, wordt in de wandelgids in twee richtingen beschreven. Als je kiest om in het noorden, in Hulst te starten, begin je achteraan te lezen. De tekst van de routebeschrijving wordt aangevuld met achtergrondinformatie over bezienswaardigheden in de natuur, in dorpen en steden. Doorheen de gids wordt veelvuldig gewezen op verbanden met het Reynaertverhaal.
De topogids is ingedeeld in drie deeltrajecten. Voor elk deeltraject is een overzichtskaart gemaakt, die je terugvindt aan het begin van elk deel. Tijdens de tocht kun je gebruik maken van de detailkaarten die je telkens op de linkerpagina vindt, naast de routebeschrijving.  We hanteren een schaal van ongeveer 1:25.000 (1 cm = 250 m). Op de kaarten zijn ook referentiepunten, stations of treinhaltes, belangrijke bushaltes, horeca, winkels en bezienswaardigheden aangeduid. 

Dankzij het handig formaat gaat de gids gemakkelijk mee in de rugzak.

Gerelateerde artikels

 • Reynaertbeeld Stekene centrum

  Grote Routepaden

  In de achtertuin van een sluwe vos

  Reynaert de Vos himself stapte voor de gelegenheid de vernieuwde Streek-GR Waas- en Reynaertland van Lokeren naar Hulst en wij hadden de eer hem een paar vragen te stellen. Reynaert, intussen niet meer van de jongsten, geniet van de aandacht die hem te beurt valt en probeert ons van zijn onschuld te overtuigen. We kunnen de lezer niet garanderen dat zijn verhaal 100 % waarheidsgetrouw is. Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken.

  Lees meer
 • Stadswallen Hulst

  Grote Routepaden

  Op visite in het land van Hulst

  Waar de mens al eeuwen vecht tegen water, waar kreken en geulen littekens zijn van oorlogsmanoeuvres, waar kerktorens boven het vlakke polderlandschap uitsteken en Reynaert de Vos de streek onveilig maakte, daar is het Land van Hulst. De dorpen zijn er een zakdoek groot en men spreekt een Zeeuws dialect met Vlaamse tongval. Welkom in het Land van de Grenslanders.

  Lees meer

Gerelateerde routes