Deze website gebruikt cookies.

Zelf op pad op de GR5. Hoe begin je eraan?

19 maart 2020

Zelf op pad op de GR5. Hoe begin je eraan?

Nu zondag 22/3 start op Eén de nieuwe fictie-reeks GR 5: het verhaal van 4 vrienden die besluiten de GR5 af te wandelen als eerbetoon en herinnering aan hun gezamenlijke vriendin Lisa. Die verdween vijf jaar geleden spoorloos toen ze op haar eentje de legendarische GR5 volgde, een langeafstandswandeling van maar liefst 2.000 km lang, die je kan volgen met behulp van wit-rode GR-markeringen. Het pad loopt van het Nederlandse Hoek van Holland tot het Franse Nice, van de Noordzee tot de Middellandse Zee.

GR5-helpdesk

Wij zijn ervan overtuigd dat veel kijkers geïnspireerd zullen worden om zelf op stap te gaan. ‘Maar hoe begin je eraan?’ zullen wellicht velen denken. Grote Routepaden wil hierop een antwoord bieden en heeft een GR 5-helpdesk opgericht: een groep gepassioneerde wandelaars die hún GR5-avontuur al achter de rug hebben en advies kunnen geven vanuit hun persoonlijke ervaring. Zij staan klaar om alle vragen te beantwoorden, concrete tips te geven en jou als wandelaar bijna letterlijk op weg zetten. Je kan de GR 5-helpdesk bereiken via mail: helpdeskgr5@groteroutepaden.be.

Wandelgids in de rugzak

Voor wie het graag zelf uitzoekt, start het avontuur bij de aanschaf van degelijk kaartmateriaal. In de webshop groteroutepaden.be vind je alle officiële - en daarmee ook de meest betrouwbare - GR 5-wandelgidsen. In deze gidsen staat de GR nauwkeurig ingetekend op topografische kaarten, krijg je een routebeschrijving en heel wat praktische info. Mocht je een GR-streepje missen, dan ben je met de gids zo weer op het juiste pad. Voor wie in Frankrijk graag op pad gaat met Nederlandstalige routebeschrijvingen, is er de 6-delige reeks van de Wandelende Cartograaf.

Speciale actie: je kan de wandelgids die het Vlaamse deel beschrijft (Bergen op Zoom - Eben Emael) in de GR-webshop nu tijdelijk met 10% extra korting bestellen. Gebruik hiervoor de kortingscode GR5FICTIE.