Verfijn je route

GR 565 Sniederspad

Het oudste lange afstandwandelpad van Vlaanderen

Het Sniederspad verbindt Antwerpen (Deurne) en Bladel in Noord-Brabant, Nederland. De naam van dit GR-pad is gegeven ter ere van twee schrijvers, de gebroeders Snieders, die tijdgenoten waren van Conscience. Het pad verbond hun geboorteplaats Bladel met de plaats waar ze werkten (Antwerpen en Turnhout).

Dit historische pad leidt je op klassieke GR manier met een vrij rechtlijnig route dwars doormidden de Antwerpse Kempen van West naar Oost.

In het eerste deel maak je kennis met de Voorkempen, de vallei van de Groot Schijn en het land van Playsantiën. Je wandelt door een groene long van het ené kasteel naar het andere. Kenmerkend is het aantal intact gebleven trage wegen. In Zoersel met zijn befaamde boshuisje wordt je een eeuw of twee terug getoverd. Voorbij Wechelderzande heb je de Lilse Bergen, een uitgestrekte recreatie gebied met een aantal zandduinen.  In Turnhout, een stad met een lang geschiedenis, kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen.

In het Stadspark kan je kiezen tussen twee trajecten. Ofwel blijf je in oostelijke richting de kortste weg volgen. Je stapt door een van de mooiste vengebieden van Vlaanderen: ‘De Liereman en komt in Arendonk met een rijke geschiedenis. Je steekt de grens over en bereikt het eindpunt van je reis in Bladel. De langere route gaat in zuidelijke richting waarbij je een heel andere landschapsbeeld ontdekt. Je komt in de vallei van de klein Nete en volgt die vanaf Kasterlee opnieuw in oostelijke richting stroomopwaarts tot bij zijn bronnen in de buurt van Postel. Even voorbij het prachtig abdij van Postel sluit je aan op de route komend uit Arendonk.

De GR 565 is een deeltraject van een Europese Wandelweg E2 “Noordzee-Rivièra”. Deze route vertrekt in Schotland en eindigt in Nice, aan de Middellandse Zee. Het traject van de E2 wordt in Vlaanderen grotendeels gevormd door de GR 5A Zuid van Oostende tot Antwerpen. De GR E2 vormt de verbinding met het Rivierenhof. In Deurne volgt de E2 dan het wit-rode spoor van de GR 565 “Sniederspad” tot het Boshuisje in Zoersel. Hier wordt aangesloten op de GR 5 en via Diest gaat het verder tot de omgeving van Luik, richting Luxemburg en Frankrijk.

Afbeeldingen GR 565 Sniederspad

info GR 565 Sniederspad

Toon de trajectwijziging

Problemen onderweg?

Een probleem ondervonden op het traject? Een foutje in de topogids? Heb je suggesties of opmerkingen?
Meld het ťťn van onderstaande knoppen. Geef voldoende informatie. Zo help je de kwaliteit van onze routes op peil te houden.
We behandelen je melding zo snel mogelijk. Alvast bedankt voor je hulp!

Meld uw probleem Suggestie